Gündem

Yargılama perşembe günü devam edecek

Yazan: HaberVs

OdaTv davasında iddianamenin okunması tamamlandı. Mahkeme salonunun ilk görüntüsü de HaberVs tarafından Twitter'da yayınlandı.

HaberVs editörü Ahmet Şık ve gazeteci Nedim Şener'in de aralarında bulunduğu gazetecilerin yargılandığı OdaTV davasının üçüncü duruşması bugün Çağlayan Adliyesi'nde 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.  Bugünkü duruşmada 134 sayfalık iddianamenin okunması tamamlandı. Mahkeme heyeti Prof. Dr. Yalçın Küçük'ten gelen talep üzerine Silivri Cezaevi'nde OdaTv tutuklularının  görüş günü çarşamba günü (yarın) duruşmalara ara verdi. Yalçın Küçük'ün bu talebi OdaTV tutukluları adına dile getirmesi  nedeniyle Ahmet Şık'la aralarında tartışma yaşandı.

19:30'a doğru iddianamenin tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti duruşmaların 29 Aralık Perşembe Saat 10:30'da devam edeceğini açıkladı. Perşembe ve cuma günü sürecek olan yargılama, savunmalarla devam edecek ve sanıklar iddianamedeki sıraya göre söz alacaklar.

İddianamenin okunması sırasında gazeteci Timur Soykan tarafından çizilen ilüstrasyon HaberVs'nin twitter hesabından yayınlandı. Böylece OdaTv duruşmasının ilk görüntüsü  de kamuoyuna yansımış oldu.

Duruşmalara yılbaşından sonra da kesintisiz olarak devam edilmesi ve savunmaların tamamlanması planlanıyor.

Yorum yazın