Gündem

#28bintlyebilgideisimne

Yazan: Yusuf Kasuto
twitter

Bilgi Üniversitesi'nde öğrenim ücretinin artması sosyal medyayı salladı. Rektör Sanver’e göre ise üniversite burslar nedeniyle kendini ancak çeviriyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin evlerine postalanan yeni dönem ödeme planları, dün akşam sosyal ağlarda öğrencilerin seslerini yükseltmesine sebep oldu. Twitter’da #28bintlyebilgideisimne  “hashtag”iyle gündeme getirilen konu, dün akşam Türkiye genelinde en çok konuşulanlar (TT) listesinde kısa sureli de olsa ilk sıraya oturdu.

Konu hakkında yorum yapan Bilgi öğrencilerine, diğer okullarda okuyan öğrenciler de katıldı. Facebook’ta da oluşturulan “28 BİN TL’YE HAYIR!” isimli etkinliğe ise kaydolanların sayısı 1000’i geçti.   

Gündeme 28 bin TL olarak yansımasına karşın Mütevelli Heyeti Başkanı Rıfat Sarıcaoğlu gerçek ücretin KDV dahil 26.945 TL olduğunu ve yeniden bir görüşme düzenleyip üzerinde düşünüleceğini belirtiyor.

Yurtdışında bulunan Prof. Dr. Remzi Sanver, HaberVs’nin sorusunu e-posta ile cevapladı. 25 Nisan saat 14.00'te Dolapdere yerleşkesinde öğrencilerin sorularını doğrudan cevaplayacak olan Sanver öğrencilerin de  haklı olduğunu fakat üniversitenin de karlı bir yapı olmadığını, kendini ancak çevirdiğini belirtti:

“Ortalama burs oranı yüzde elliye yakin. Yani talebe başına ortalama ücret 13 bin TL civarinda. Bununla da okul ancak dönüyor.”

Sanver, 23 Nisan pazartesi günü konunun mütevelli heyetinde de gündeme getirileceğini söyledi.

#28bintlyebilgideisimne başlığı altında Twitter üzerinden paylaşılan görüşlerden bazıları

Eğitim ve olanaklar konusunda hiçbir kötü yorumum olamaz ama cidden ? (demet açıkgöz)

2 bin daha ver askere git.. gelince, kalan 100 binle de iş kur.. biz okuduk da noldu? (Yucehan1903)

mezun olduğumuz zaman kazanamayacağımız parayı bizden istemeyin. (irem şimşek)

Yemek ücretleri de pahalıydı geçen seneki yıllık ücrette. Bilgi yönetimine artık dur demek lazım aksi takdirde #28bintlyebilgideisimne (ezgi çakı)

zammı eleştirirken Bilgi'nin de hakkını yemeyin. Türkiye'nin en özgürlükçü üniversite kurulmuştu. İlklerin okuludur (eren demir)

28bin her sey dahil mi? Defter kitap kalem yol yemek SSK fln?? (uzay_ue)

Ben yeterince okudum, boşuna soyulacağıma, giderim 5 okuyamayan çocuğa destek olurum. Daha faydalı (asena ongan)

ailelerimiz bu parayı rahatça ödeyecek olsa zaten TT olmazdı arkadaşlar. İnsanın ailesini düşünmesi de günah değil. (yalım yarkın özbalcı)

Bu şartlar altında diyenleri samimi bulmuyorum. (serkan kalender)

Çok rahatlıkla ödüyoruz diye bişi yok? Kredi çeken,yıllık ekonomik plan yapıp kendini kısmak zorunda olan var.Lütfen (derya güre)

Özel okulların aynı zaman da ticarethane olduklarını unutuyoruz çoğu zaman, Bilgi iyi hatırlattı bize bunu (nejat doğuş)

Yorum yazın