Spor

‘Ali Koç ismi, Ersun Yanal’dan daha değerli’

Yazan: Derin Profeta

Fenerbahçeli taraftar, Başkan Ali Koç’un mesafeli duruşuna rağmen sezon başından beri ismini zikrettiği Ersun Yanal’la sözleşme yapılmasından memnun. Ancak yine de Ali Koç’un, Yanal transferi nedeniyle yıpratılmaması gerektiğini düşünüyor.

Tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Fenerbahçe’de taraftar, 2012-2013 sezonundaki son şampiyonlukta takımı çalıştıran Ersun Yanal‘ın yeniden teknik direktörlüğe getirilmesinden memnun.

Dönemin kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile yaşadığı problem sonrasında 2013-2014 sezonu başında sözleşmesi fesh edilen Ersun Yanal’la, Ali Koç yönetiminin “futbol takımının yeniden yapılanması” amacıyla sezon başında göreve getirilen Philip Cocu ve ardından kısa süreli Erwin Koeman yönetiminde alınan kötü sonuçların ardından taraftarın da “baskısıyla” 14 Aralık’ta bir buçuk yıllık sözleşme yapılmıştı. 18 takımlı Süper Lig’in 17. sırasında yer alan Fenerbahçe, dün sahasında oynadığı B.B. Erzurumspor maçından 2-2’lik beraberlikle ayrılırken, taraftardan Yanal ve sezonun devamı ile ilgili ümit dolu paylaşımlar geldi.

Sezon başında itibaren her fırsatta Ersun Yanal’ın gelmesini istediklerini tezahüratlar ile belirten Okul Açık tribününde konumlanan Genç Fenerbahçeliler grubundan İhsancan Ö., uzun zamandır bekledikleri bu anın tüm tribünü heyecanlandırdığını ve yaşanan kötü gidişatın da hızlı bir biçimde duracağını umduklarını belirtti. Taraftar, özellikle Ersun Yanal isminin güzel futbol ile eşleştiğini, Fenerbahçe’nin hak ettiği hücum futbolunun da geri gelerek taraftarın heyecanının da geri kazanılacağını, bunun yanında özellikle görsel nitelikli oyun ile Fenerbahçe’nin itibarını da yükselteceğini düşünüyor.

Fenerium alt tribünü E Blok’ta 10 yıldır kombine sahibi olduğunu belirten Berke Sevigen, Ersun Yanal ismi her ne kadar kulağa hoş gelse de takımın yeteri kadar iyi durumda olmadığını ve bu nedenle büyük beklentilere girilmemesi gerektiği görüşünde. Bu nedenle takım ve hoca üzerinde yüksek beklentiler ile baskı kurmak yerine, belirli bir çaba ve destek ile takımın oturmasını ve gelecek sezonlar için daha büyük başarılar elde edilmesinin istenmesinin gerekliliğini belirtiyor. Sevigen, Ersun Yanal isminin önemli olduğunu ancak hiçbir zaman Ali Koç isminin üzerine çıkmaması gerektiğini, çünkü kulüp için en büyük fedakarlığı onun yaptığını ve kesinlikle destekten hiçbir şekilde taviz verilmemesinin zorunlu olduğunu vurguluyor.

Öğrencilerin bulunduğu Migros alt tribününden Gökay G. ise güzel futbol istediklerini ve hocanın değil oyunun önemli olduğunu ancak Ersun Yanal’ın da geçmişte sahip olduğu stil nedeniyle bunu sağlayabilecek bilgi ve kapasitede olduğunu düşünüyor. Eldeki oyuncuların iyi değerlendirilmesi gerektiğini, şampiyonluk olmasa bile hızlı yükseliş ile Avrupa’ya gidecek bir konumun hedeflenmesi gerektiğini belirten Gökay, takımın toparlanarak ikinci devre fark yaratacağını belirtiyor.

“Hata yaptıysak yaptık, ama şimdi yeni bir başlangıç yaptık”

Başkan Ali Koç, bugün gerçekleşen imza töreninde “Ersun hocamız planlarımızda yoktu. Çünkü Türkiye’de bir iki hoca dışında futbol insanlarımız, yapıcılıktan uzak, güzelliği değil olumsuzluğu öne çıkaran, büyük baskı kuran bir anlayış benimsiyor. Bu nedenle uzun vadeli planlarımızda yerli hoca yoktu. Yanal’la buluştuktan sonra kafamdaki bütün soruları en çıplak haliyle iştişare ettim. Aldığım cevaplardan tatmin oldum. Hata yaptıysak hata yaptık, ama şimdi yeni bir başlangıç yaptık” sözleriyle  Yanal tercihiyle ilgili özeleştiride bulundu.

Yorum yazın