Genel

Baştanbaşa Haliç

Yazan: HaberVs

Ali Erişkinaeriskin@medyakronik.com İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi, Sanat Yönetimi ve Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi bölümleri son sınıf öğrencilerinin mezuniyet projelerinin yer aldığı “Haliç Rehberi” adlı sergi, 30 Mayıs’ta Eyüp Belediyesi Nikâh Salonu’nda gerçekleştirilen Kent Konseyi toplantısından sonra Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç ve Kaymakam Salih Karabulut’un tarafından açıldı. Öğrencilerin 8 aylık emeklerinin sergilendiği sergi, […]

Ali Erişkin
aeriskin@medyakronik.com

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi, Sanat Yönetimi ve Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi bölümleri son sınıf öğrencilerinin mezuniyet projelerinin yer aldığı “Haliç Rehberi” adlı sergi, 30 Mayıs’ta Eyüp Belediyesi Nikâh Salonu’nda gerçekleştirilen Kent Konseyi toplantısından sonra Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç ve Kaymakam Salih Karabulut’un tarafından açıldı. Öğrencilerin 8 aylık emeklerinin sergilendiği sergi, bir hafta boyunca izlenebilecek. Ayrıca Eyüp Belediyesi Nezih Eldem Şehir Müzesi’nin alt katında Eyüp oyuncakları ve Eyüple ilgili kitaplar yer alıyor.

Zemine yapıştırılan bir kroki üzerinden belirlenen bir rotada, her nokta üzerinde sergilenen fotoğraflar ve açıklamalar eşliğinde izlenebilen sergi, bir anlamda tüm Haliç kıyısını bir odaya sığdırıyor. Öğrenciler, bu çalışmayı yapmak için santralistanbul Silahtarağa yerleşkesinden başlayarak iki kıyıyı kapı kapı dolaşıp bilgi topladılar. “Haliç Rehberi”nde yer almasını arzuladıkları her noktayı fotoğrafladılar. Eyüp Belediyesi Kültürevi Arşiv ve Kütüphanesi ile Osmanlı Bankası Arşivi’nin desteklediği projede, UNESCO Fener – Balat Yenileme Projesi ve Fatih Belediyesi’nin Yenileme Alanları gibi restorasyon ve yenileme projeleri yakından incelendi.
Ayrıntılı bilgi için: http://map.bilgi.edu.tr/halicrehberi

Yorum yazın