Gündem

Bilgi Ankara katliamı için boykotta

Yazan: Selin Tunca
Selin Tunca

10 Ekim Ankara Barış mitinginde hayatını kaybedenlerin anısına İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenler iki günlük boykotta.

Ankara'da gerçekleştirilen katliamı protesto için bugün saat 12:00'de İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü'nde yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi. Öğrenciler ve öğretim üyelerini katıldığı yürüyüş ve basın açıklamasında yaşanan katliama karşı sloganlar atıldı.

Türkiye’de var olan sansür, baskı ve şiddeti protesto etmek için toplanan öğrencilerin pankartlarındaki öfke dolu cümleler dikkatlerden kaçmadı. “Ankara’nın hesabı sorulacak”, “Ankara’da düşene bin selam”, “Saray savaş, bilgi barış istiyor” gibi sloganların kullanan öğrenciler; Türkiye’nin başkentinde yüzden fazla barış elçisinin canını alan saldırıyla ilgili yürüyüş sonrası basın açıklaması yaptı. Acıklamada halkın can güvenliğinden sorumlu hükümetin; dolaylı ve dolaysız sorumluluklarını kabul etmekten kaçarak hala mağdurlara saldıran ayrımcı bir dil kullandığına dikkat çekildi. Savaş değil, barış çağrısı yapan onlarca insanın Diyarbakır’da, Suruç’ta ve Ankara’da öldürülmesinden dolayı öfkeli ve üzüntülü olduğunu belirten öğrenciler açıklamalarında; “Savaş değil, barış çağrısı yaptığımız için öldürüldük. Şiddetin dilsizliğini değil, siyasetin dilini seçtiğimiz için öldürüldük. Acımız büyük,yasımız büyük. Öfkemiz de öyle” ifadelerini kullandılar. 

Boykot sırasında HaberVs'ye konuşan öğrencilerde Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyan Orkun Aşın, ana akım medyanın ve devletin olayları  normalleştirmeye çalıştığını, ancak insanların sakin bir şekilde forumlarda biraraya gelip daha net eylemler ve daha ses getirecek ifadeler kullanması gerektiğini belirtti.

Saat 12:00’de Santral Kampüsü'nün tarihi kapısından başlayan yürüyüş, basın açıklamasıyla son buldu. Öğrenci ve öğretim üyeleri, üniversitenin tüm çalışanlarını ve öğrencilerini, bu ülkede savaşın değil barışın kazanması için duyarlılık göstermeye ve ülke çapında iki günlük grev ve boykot kararına katılmaya çağırdı.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler forum düzenledi. Forum sırasında bir sivil polisin çekim yaptığını tespit eden öğrencilerle polisler arasında gerginlik yaşandı. Polisin kullandığı hafıza kartının öğrenciler tarafından alınmasıyla tırmanan gerginlik. Rektör Mehmet Durman da dahil çok sayıda öğretim üyesinin araya girmesiyle yatıştırıldı.

1 Yorum

Yorum yazın