santralistanbul

Bilgi’de eylem

Yazan: Bilgi’de üç katlı eylem

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri, mezunları ve öğretim elemanları, geçtiğimiz hafta üç akademisyenin “görevi kötüye kullandıkları” gerekçesi ile işten çıkarılmasını protesto etti. Santral yerleşkesindeki eylem katılımcıların saat 10:00’da, okulun “cami girişi” tabir edilen arka kapısında toplanmasıyla başladı. Üniversite yönetiminin 9 Ocak Pazar günü duyurduğu üzere, Bilgi kimlik kartı taşımayan kişiler üniversiteye sokulmadı. Bilgi mensubu olmayıp eyleme […]

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri, mezunları ve öğretim elemanları, geçtiğimiz hafta üç akademisyenin “görevi kötüye kullandıkları” gerekçesi ile işten çıkarılmasını protesto etti.

Santral yerleşkesindeki eylem katılımcıların saat 10:00’da, okulun “cami girişi” tabir edilen arka kapısında toplanmasıyla başladı. Üniversite yönetiminin 9 Ocak Pazar günü duyurduğu üzere, Bilgi kimlik kartı taşımayan kişiler üniversiteye sokulmadı. Bilgi mensubu olmayıp eyleme destek vermek isteyenler ve basın mensupları, Sendikalı Bilgi Çalışanları’nın ısrarıyla içeri alındı.

Eylem, geçtiğimiz hafta görevine son verilen üç akademisyenin de ofislerinin bulunduğu ve güvenlik gerekçesiyle 9 Ocak Pazar, bir günlüğüne kapatılan E1 binasının önünde devam etti. Yaklaşık iki saat süren eylem, katılımcıların bu binayı sembolik olarak ablukaya almasıyla sona erdi.

Eylemle ilgili ayrıntılara ve fotoğraflara “” başlıklı haberlerimizden ulaşabilirsiniz.

Yorum yazın