Genel Tvsaire

Bilgi’nin Öğrenci Birliği adayları ve programları

Yazan: Özge Erel

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin bütün kampüslerinde 20-22 Mayıs tarihleri arasında Öğrenci Birliği seçimi için öğrenciler her yıl olduğu gibi bu yılda sandık başına gidecek. Geçen yılki seçimlerde 3 aday grup varken bu yıl yarışa iki yeni grup katıldı. Öğrenci Birliği seçimleri geçen yıl zorlu, çekişmeli ve olaylı geçerken bu yıl daha sakin geçiyor. Kuştepe, Dolapdere ve […]

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin bütün kampüslerinde 20-22 Mayıs tarihleri arasında Öğrenci Birliği seçimi için öğrenciler her yıl olduğu gibi bu yılda sandık başına gidecek. Geçen yılki seçimlerde 3 aday grup varken bu yıl yarışa iki yeni grup katıldı.

Öğrenci Birliği seçimleri geçen yıl zorlu, çekişmeli ve olaylı geçerken bu yıl daha sakin geçiyor. Kuştepe, Dolapdere ve Santral kampüslerinde stand açan iki grup yapmayı hedefledikleri çalışmalar hakkında öğrencileri bilgilendirerek seçim çalışmalarına devam ediyor. Öğrenci birliğine aday olan Genç Bilgili ve Birlik grupları bundan önce yönetime gelen gruplar gibi iç karışıklık yaşamamak için yeni ve farklı bir yol izlediklerini belirtiyorlar. Ayrıca iki grubun da çalışma konuları arasında İstanbul Bilgi Üniversite’nin değişen yönetimiyle birlikte gündeme gelen “Laureate Ağı” var. Uluslararası bir üniversite ağına katılan İstanbul Bilgi Üniversitesi’ndeki uluslararası olanakların öğrencilere tanıtımına ağrılık vermek iki grubun da programı içinde yer alıyor.

Birlik Grubu’nun projeleri

Önceki yıllarda seçime giren Armada Grubu’nun kurucularından ve bu seçimlerde Birlik Grubu’nun başkan adayı olan Tayfun Furkan Gülen, yeni bir grup olmalarına rağmen daha önceki seçimlerde farklı gruplarda edindikleri deneyimlerin bu seçimi kazanmalarında etkili olacağını belirtiyor. Geçen seçimlerde kıyasıya rekabet eden iki grubun birleşmesiyle ortaya çıktıkları konusunda çıkan söylentileri de reddeden Gülen, farklı bölümlerden farklı insanların birlikteliğiyle yepyeni bir grup olduklarının altını çiziyor.

Bilgililik ruhunun uzun süreden beri yapılan her seçimde göz ardı edildiğinin ve kutuplaşmaların seçimler boyu hoş olmayan durumlar yarattığına değinen başkan adayı, bu yılki seçimlerde bu tür durumlar yaşanmamasını istiyor. Tayfun Gülen, “Amacımız seçimi kazanıp öğrencilerle idare arasında en iyi koordinasyonu sağlayabilmek” diyor. Öğrencilere yapabileceklerinden fazlasını vaat etmediklerini vurgulayan Gülen; diğer üniversitelerde bulunan her öğrenciye bir dizüstü bilgisayar kullanımının İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde de uygulamaya geçirilmesi konusunda projelerinin olduğunu, bunun dışında sanat haftası, shuttle hizmeti, sınav saatleri düzenlemeleri, kantin fiyatları, Santral kampüsünde otoparkın ücretli olması gibi konuları gündeme getireceklerini belirtiyor.

Genç Bilgililer sahnede

Genelde birinci sınıf öğrencilerinden oluşan Genç Bilgili grubu, geçen yıl ilk defa öğrenci olarak oy kullandıkları seçim aşamasından memnun olmadıkları için bu yıl aday olarak seçimlere girmeye karar vermişler. Genç soluk kavramıyla bu yıl Öğrenci Birliği seçimlerine aday olan grubun Yönetim Kurulu üyesi geçen yılki Bilgim Grubu’nun destekçilerinden Mehmet Sina Gürbüz. Genç Bilgili grubu içinde neredeyse okulda tanınan tek isim olan Gürbüz; Genç Bilgili Gurubu’nun hemen hepsinin birinci sınıf öğrencilerinden oluşmasının oy atılırken göz önüne alınması gereken en büyük özellik olduğunu vurguladı.

Okula yeni soluk gelmesini hedefleyen Genç Bilgililer, okulda bütün öğrencilerin birlik olması gerektiği görüşünü çıkış noktası aldıklarını “Genç ve Bilgili” olma özellikleriyle yenlikçiliği benimsediklerinin altını çiziyorlar. Öğrenci Birliği başkanının fakülte toplantılarına da öğrenciler adına katılması gerektiğini söyleyen Genç Bilgililer bunun öğrenciler için daha faydalı olacağını düşünüyor.

Genç Bilgili grubu özellikle okula yeni başlayan öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları aza indirgemek için gönüllü öğrenciler tarafından idare edilecek bir danışma birimi kurulmasını da öngörüyor. Grubun programında ayrıca; seçimle başa gelmiş olsalar bile kendilerini denetleyecek; okul öğrencilerinden oluşan bir denetleme ve yargı kurulu oluşturma projesi de yer alıyor. Grup ayrıca Laureate Ağı’ndan öğrencilerin en üst düzeyde yararlanması için de çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyor.

Yorum yazın