Spor

Demir Lady evine döndü

Yazan: HaberVs

Volkan Ağır Türk voleybolunun en önemli isimlerinden Neslihan Darnel. Ulusal Voleybol Takımımız 2003 Dünya Şampiyonası’nda boy gösterdiğinde henüz 20 yaşındaydı. Japonya’daki o turnuvanın “en çok sayı kazandıran” ve “en iyi servis atan” ikinci oyuncuydu. Sporseverler, sert smaçlarıyla sivrilen Neslihan’a o dönemki soy isminden esinlenerek “Demir Lady” lakabını taktı. Şampiyona sonrasında Avrupa’da adından söz edilen bir […]

Volkan Ağır

Türk voleybolunun en önemli isimlerinden Neslihan Darnel. Ulusal Voleybol Takımımız 2003 Dünya Şampiyonası’nda boy gösterdiğinde henüz 20 yaşındaydı. Japonya’daki o turnuvanın “en çok sayı kazandıran” ve “en iyi servis atan” ikinci oyuncuydu. Sporseverler, sert smaçlarıyla sivrilen Neslihan’a o dönemki soy isminden esinlenerek “Demir Lady” lakabını taktı. Şampiyona sonrasında Avrupa’da adından söz edilen bir oyuncu haline geldi. Vakıfbank Güneş Sigorta’nın Avrupa Final Four’una çıktığı 2005-2006 sezonunda, finallerin en çok sayı yapan oyuncusu oldu. Daha sonra İspanya’nın Tenerife takımına transfer oldu.

Daha önce “çocuk yapmak için çok erken olduğu” yönünde bir açıklama yapan Neslihan, hamile olduğunu ulusal takım kampında öğrendi. Türk basınında “profesyonel sporcu ne zaman hamile kalacağını bilmeli” eleştirileriyle karşılaştı. Takımı Tenerife’den izin istedi. Ancak o dönemde bile, Avrupa Kupası’nda mücadele eden takımının Avusturya deplasmanında sakatlık nedeniyle eksik kalması üzerine sahaya çıktı.

Neslihan Darnel, ayrıldıktan üç yıl sonra sürpriz bir şekilde eski takımı Vakıfbank Güneş Sigorta’nın formasıyla Aroma Bayanlar Voleybol Ligi’nde döndü. “Demir Lady” ile, takımının idman yaptığı Haldun Alagaş Spor Salonu’nda görüştük.

Tenerife ile üç yıllık sözleşme imzalamıştınız. Neden Türkiye’ye döndünüz?
Tenerife’yle kontratımı doldurduktan sonra dönmek istiyordum. Ancak kulüp ekonomik krizden fazlasıyla etkilendi. Kulübün 26 senelik başkanı Kiko Cabrera’nın ani gelişen hastalığı da takımı etkiledi. Benimle birlikte birkaç oyuncunun daha ücreti kulübe yüksek gelmeye başladı. Biz de dönüş tarihimizi biraz erkene çektik. Ancak İspanya’daki günlerimiz çok güzeldi; düzenimizi de oturtmuştuk. Kanarya Adaları’nda yaşıyorduk ve kış mevsimini unutmuştuk. Benim için İspanya’nın en güzel yanı bu idi.

Takımınızın durumu nasıldı?
Tenerife takımında 2,5 sezon forma giydim. Son sezona başlamadan önce de İspanya Süper Kupası’nı kazanarak iyi bir başlangıç yaptık. Ligde de çok iyi devam ediyorduk ama sonra bazı problemler çıktı ve işler pek de istediğimiz gibi gitmedi.

Neslihan’ın kariyeri

2006-2007 İndesit Şampiyonlar Ligi-En iyi servis atan 2. oyuncu
2006 Dünya Şampiyonası (Japonya) – En skorer oyuncu
2005-2006 Indesit Şampiyonlar Ligi Final Four-En skorer oyuncu
2005-2006Indesit Şampiyonlar Ligi – En iyi servis atan oyuncu
2005-2006Türkiye Ligi ikinciliği
2005 Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu (Almeria, İspanya)
2004-2005Indesit Şampiyonlar Ligi – En skorer oyuncu ve en iyi servis atan oyuncu
2004-2005 Türkiye Ligi Şampiyonluğu
2003-2004Top Teams Cup Şampiyonluğu
2003-2004 Top Teams Cup Final Four – MVP ve en iyi servis atan oyuncu
2003-2004 Türkiye Ligi Şampiyonluğu
2003 Avrupa Şampiyonası ikinciliği (Ankara)
2003 Dünya Kupası (Japonya) – En iyi ikinci skorer, en iyi servis atan ikinci oyuncu.

İspanya ve Türkiye’deki voleybola ve spora yaklaşımı karşılaştırdığınızda öne çıkan şey nedir?
Bir kere bizim oturmuş bir spor kültürümüz yok. Tutkumuz, başarı olduğu sürece var. Ama İspanya’da ne olursa olsun her koşulda taraftar takımına sahip çıkıyor. Üstelik bu ilgi sadece bir branşla sınırlı değil. Kombine satışları yüksek. Kötü sonuçlar da alsak, ortalama 800-900 taraftar maç seçmeden ailece gelip, her zaman salonu dolduruyordu. Türkiye’de 800 kişiye oynadığınız maç sayısı çok azdır.

En büyük ideallerinizden birisinin de İtalya’da oynamak olduğunu biliyoruz. Tekrar yurtdışında oynamak istiyor musunuz?

Elbette istiyorum. Ama ne zaman olur bilemem. Bu işler biraz da kısmet işi.

Ulusal takımın 2003’ten bu yana göze batan bir başarısı olmadı. Bunun sizce nedeni nedir?
Sürekli olarak en üst seviyeye çıkıldı. Orada biraz kalınabildi ama sonra tabi ki düşüş geldi. Başarılı maçlar çıkaran takımdan da çok fazla oyuncu değişti. Şu an bir değişim süreci var takımda. Yazın Genç Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda harika bir başarıya imza atan oyuncularımız var. Onların da katılımıyla ulusal takımımız umuyorum ki tekrar önemli başarılara imza atacaktır.

Daha önce “Çocuk da yaparım, kariyer de” anlayışının sizin için pek gerçekçi olmadığını ve böyle bir durumda çocuğa yazık olacağını söylemiştiniz. Şu anda hem bir kızınız var ve kariyerinize de devam ediyorsunuz.
Bu konuda özellikle annemin çok yardımı oluyor. Annem ve babam Eskişehir’de oturuyordu. Kızım doğduğunda Tenerife’ye taşındılar benimle. Orada beş ay kaldıktan sonra tekrar İstanbul’a döndük. Ama hem onlar hem biz halimizden çok memnunuz. Ayrıca hamileliliğimi İspanya’da geçirmiş olmam, huzurlu bir dokuz ay yaşamama da neden oldu.

İmzanız daha kurumadan, takımla doğru dürüst antrenmana dahi yapamadan Vakıfbank Güneş Sigorta formasıyla Beşiktaş karşısına çıktınız ve kazandınız. Bunun için neler söyleyeceksiniz?
Çok fazla zorluk yaşamadım. Kurulu bir düzene adapte olmak her zaman daha kolaydır. Bu yüzden uyum sürecini çok daha kolay atlatırsınız. Benim için de uyum sağlamak çok zor olmadı.

Yeni takımında hedefleriniz neler?
Lig mayıs ayına kadar devam ediyor. Kuvvetli bir kadroya sahibiz. Takım ilk iki mağlubiyetinden sonra maç kaybetmedi. Daha da çok çalışıp başarılı sonuçlar almaya devam etmek istiyoruz.

Yorum yazın