Ekonomi Medya Teknoloji Üniversite

“Dijital pazarlama, geleneği bozdu”

Yazan: Alperen Öncel

İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen Yönetim Bilimleri Kongresi’nde konuşan Puhutv Pazarlama Müdürü Emre Gökşin, öğrencilere “İçerik üreten tarafta olun” tavsiyesinde bulundu.

İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen Yönetim Bilimleri Kongresi’nin 19’uncusu bu yıl “Pazarlama ve Liderlik” temasıyla uzman isimleri ve öğrencileri buluşturdu. Konuşmacılardan puhutv Pazarlama Müdürü olan Emre Gökşin dijital pazarlama alanında ilerlemek isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Tüm yönleriyle pazarlamanın konuşulduğu Kongre’de, Dijital Pazarlama Temelleri adlı kitabın yazarı, e-Bay Türkiye, GittiGidiyor, Turkcell gibi şirketlerin dijital pazarlama kanallarını yönettikten sonra bugün puhutv Pazarlama Müdürü olan Emre Gökşin, öğrencilere “İçerik üreten tarafta olun” mesajını verdi.

Gökşin; müşteriye ve tüketiciye mobil cihazlar sayesinde çok rahat ve hızlı bir şekilde erişilmesi, sosyal medya ile birlikte yaş grupları, cinsiyet, coğrafi konum gibi hedeflemelerin yapılabilmesi, dijital dünyadaki veriler sayesinde ölçümleme yapılabilmesi, ve maliyetlerin daha düşük olması sebebiyle dijital pazarlamanın geleneksel pazarlamadan bir adım önde olduğunu söylüyor. Emre Gökşin; Dijital pazarlamada sekiz farklı alan olduğunu bu alanların her birinin önemli olduğunu belirtiyor. SEO (Google aramalarında üst sırada çıkabilmek), SEM (Arama motoru pazarlaması), Remarketing (kullanıcının web sitesinde bakmış olduğu alanlara göre karşısına reklam çıkarmak), E-Mail, Sosyal Medya, Onsite Marketing, Content Marketing (İçerik Pazarlama), ve CRM (tüm pazarlama kanallarının datalarının bulunduğu alan) olarak sıraladı.

“İçerik üreten tarafta olun”

Emre Gökşin; internetin ve dijital dünyanın her anlamda çok önemli olduğunu, internetin hayatımızın tam ortasında olduğunu ve günümüz iş hayatında internet terimlerinin bilinmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda içerik üreten ve içerik tüketen olarak iki tane çizgi olduğunu belirten Gökşin öğrencilere: “İçerik yaratıp paylaşmaktan korkmayın, içeriğin ne olduğu çok önemli değil, bildiğiniz herhangi bir şeyi paylaşın çünkü içerik tüketen büyük bir topluluk var, dijital dünyada var olun ve internet dünyasında içerik üreten tarafta olun insanlar sizin isminizi aradığı zaman kim olduğunuzu bilsinler” dedi.

Emre Gökşin; dünyada 4,5 milyar insanın online yaşayıp interneti kullandığını, dünya genelinde Dijital pazarlamaya ayrılan bütçenin her geçen yıl olağanüstü bir şekilde arttığını ve artmaya devam edeceğine değindi. We Are Social’ın Ocak 2018 raporuna göre küresel olarak internet kullanıcısının ortalama 4.02 milyar olduğunu ve bu sayının dünya nüfusunun yüzde 53’ü olduğunu söyleyen Gökşin, Türkiye’nin de ortalama yüzde 67 ile iyi bir noktada olduğunu,Türkiye’ de internet kullanıcısı büyüme hızının genç nüfus sayesinde dünya ortalamasının üzerinde söyrettiğini söyledi.

Yorum yazın