Genel

Ergenekon’da tutuklananlar ve salıverilenler

Yazan: HaberVs

Emniyetteki sorgularının ardından İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen emekli Orgeneral Şener Eruygur ve emekli Orgeneral Hurşit Tolon tutuklandı. 3 günlük gözaltı süreleri dün sabah savcılıkta sorguları sürerken sona eren, ancak sorgulamayı tamamlayamayan Savcılığın, Ankara’dan İstanbul’a getirilişleri sırasındaki süreyi gözaltı süresinden düşmesi nedeniyle sorguları sürdürülen Tolon ve Eruygur, sorgularının saat 01.45’de bitmesinin ardından tutuklandılar. Nöbetçi 13. Ağır […]

Emniyetteki sorgularının ardından İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen emekli Orgeneral Şener Eruygur ve emekli Orgeneral Hurşit Tolon tutuklandı. 3 günlük gözaltı süreleri dün sabah savcılıkta sorguları sürerken sona eren, ancak sorgulamayı tamamlayamayan Savcılığın, Ankara’dan İstanbul’a getirilişleri sırasındaki süreyi gözaltı süresinden düşmesi nedeniyle sorguları sürdürülen Tolon ve Eruygur, sorgularının saat 01.45’de bitmesinin ardından tutuklandılar.

Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi ilk olarak emekli orgeneral Hurşit Tolon’un ifadesini aldı ve ardından Şener Eruygur’un ifade alımına başlandı. Tolon ve Eruygur, terör örgütü lideri olmakla suçlanıyor. İki emekli Orgeneral sivil polis araçları eşliğinde Metris Cezaevi’ne gönderildi. Tolon ve Eruygur’un avukatları ise tutuklama kararının ardından basın mensuplarına yaptıkları açıklamada, müvekkillerinin adil yargılanmadığını, bu nedenle karara itiraz edeceklerini söylediler.

Daha önce de emekli Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Emekli Albay Atilla Uğur, Tümamiral İlker Güven, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Neriman Aydın, emekli binbaşı Erol Mütercimler, Prof. Ercüment Ovalı, Adnan Türkkan Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi, İşçi Partisi Öncü Gençlik Genel Başkan Yardımcısı Tunç Akkoç, Siyami Yalçın, Murat Avar ve Hamza Demir serbest birakılırken Barbaros Hayrettin Altıntaş, Osman Gürbüz, Durmuş Ali Özoğlu, Kemal Aydın Emekli Albay Atilla Uğur, İbrahim Özcan ve ADD Kadıköy Şube Başkanı Birol Başaran tutuklanmıştı.

Böylece soruşturmanın son aşamasında tutuklananların sayısı 10’a, soruşturmanın başında beri tutuklananların sayısı ise 58’e yükseldi. Tutuklananlar, “Anayasal düzeni yıkmak, halkı silahlı isyana teşvik etmek ve Ergenekon terör örgütüne üye olmak”la suçlanıyor. Bu haftasonu açıklanacağı belirtilen ve 2 bin 500 sayfa olduğu söylenen iddianamenin ise henüz hazır olmadığı öğrenildi.

Yorum yazın