Yaşam

Görmeyen çocuklara Müjdat Gezen Tiyatrosu’ndan destek

Yazan: Ezel Nuhoğlu
Ezel Nuhoğlu

Müjdat Gezen’ in yazıp yönettiği 1881 adlı oyun, Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği için sergilendi.

Müjdat Gezen Tiyatrosu, “1881” adlı oyunla, 26 Mart gecesi, Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği için perdesini açtı. Müjdat Gezen’ in yazıp yönettiği oyun Atatürk’ün hayatını,  Kurtuluş Savaşı döneminden başlayarak anlatıyor. Bu nedenle  belgesel niteliğindeki oyunda  doğaçlamaya yer verilmiyor.

Oyuncu Hüseyin Emre Şen (24), ufak bir tiyatro yerine daha geniş kitlelerin katıldığı bir etkinlik olmasını arzu ettiğini belirttikten sonra çabalarını, “Günümüzde tiyatroyu kapatmaya ve ödenekleri kesmeye yönelik girişimler varken, kendi kendini zor döndüren bir özel tiyatronun elinden gelen yardım bu” sözleriyle özetliyor.

Oyunda Atatürk karakterini canlandıran Ali Rıza Çölok (34), 1881’de görülecek şeyler kadar dinlenecek de pek çok sahne olduğunu, Atatürk karakterini canlandırdığı için de çok mutlu olduğunu ifade ediyor ve ekliyor:
“Oyundan sonra, seyircilerin çoğu o kadar duygulanıyor ki ağlıyorlar. Böyle bir yardım gecesine katkıda bulunmak, çok gurur verici.”

Oyuncu Emre Mert (31) ise 1881’in görme engeli olmayıp ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıları görmezden gelen insanların izlemeleri gereken bir oyun olduğunu dile getirirken, oyunla ilgi çok güzel tepkiler aldıklarını ve genç seyircileri daha fazla görmek istediklerini belirtiyor.

Oyun sonrasında, 1881’i yazan ve yöneten tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen’e Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği tarafından bir plaket verildi. Dernek Başkan Yardımcısı Neşe Gönül, çocukların bu düşüncelerle yetişmesini arzu ettikleri için bu oyunu seçtiklerini belirterek, yardım gecesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yorum yazın