Genel

İnternette pop star olmak: Popomundo

Yazan: www.popomundo.com

Nihan Ozannozan@medyakronik.com Popomundo internet üzerinden oynanan bir “rol-player” oyunu. Oyuncular değişik sanal karakterlerle, müzik alanının çeşitli dallarında başarılı olmaya çalışıyorlar. Oyun gerçek zamanlı; yani siz oynamıyorken bile gelişmesini sürdürüyor. Tamamen ücretsiz olan oyunda amaç; sanal müzik dünyasında şöhrete kavuşmak. Pop, rock veya flamenko gibi birçok dalda katılıp rol yapabiliyorsunuz. Nasıl oynandığına gelince: E -mail adresinizi, […]

Nihan Ozan
nozan@medyakronik.com

Popomundo internet üzerinden oynanan bir “rol-player” oyunu. Oyuncular değişik sanal karakterlerle, müzik alanının çeşitli dallarında başarılı olmaya çalışıyorlar. Oyun gerçek zamanlı; yani siz oynamıyorken bile gelişmesini sürdürüyor. Tamamen ücretsiz olan oyunda amaç; sanal müzik dünyasında şöhrete kavuşmak. Pop, rock veya flamenko gibi birçok dalda katılıp rol yapabiliyorsunuz.

Nasıl oynandığına gelince: E -mail adresinizi, isminizi ve ülkenizi yazdıktan sonra kayıt işleminiz tamamlanıyor. Ancak, olmazsa olmaz olan tek şart “ünlü olma isteği”. Puanlama yöntemi oyundaki faaliyetlere göre düzenleniyor. Örneğin daha çok prova yapmak, parça kaydetmek veya klip çekmek daha çok potansiyel puan getiriyor. Oyunda şarkılar yazıp besteler yapabiliyorsunuz. Oyun çevrimiçi oynanabildiği için birçok ülkeden insanla tanışıp müzik deneyiminizi paylaşabiliyorsunuz.

Karakterler geziyor

Oyunun temel taşını, yaratılacak olan sanal karakter oluşturuyor. Karakteriniz siz bilgisayar başında olmasanız da yaşıyor, hastalanıyor, yaşlanıyor… Dünyanın farklı yerlerinden katılan oyuncular, karakterlerini sanal müzik piyasasında yarıştırıyor. Oyundaki mekânlar ve kültürler gerçek hayattakilerle aynı.

Karakterleriniz bu mekânlar ve kültürler arasında seyahat edebiliyor. Bunun için “karakterini bu mekâna götür” linkini tıklamanız yeterli. Karakteriniz bir müzik grubu kurabiliyor, var olan bir gruba dahil olabiliyor ya da solo olarak çalışabiliyor. Müzik piyasasında hatırı sayılır bir yer edinene kadar…

Katılımcıların çoğu Türkiye’den

Site son yıllarda ziyaret edilen ilk 100 internet sitesinin içinde yer alıyor, katılımcının en çok olduğu ülke ise Türkiye.

Oyun gerçek hayata çoktan sızmış hatta gerçek hayatla karışmış durumda. Arkadaşlar arasında geçen bazı diyaloglar, onların bu işi ne kadar benimsendiğini gösteriyor:
– Yarın stüdyoya gireceğiz haftaya da konser var.
– Hadi ya, grupta davulcu eksik değil miydi?
-Yok, bulundu o.
-Önümüzdeki ay da turneye çıkabiliriz.

Benzeri repliklere kulak misafiri olduğunuzda eskiden beri tanıdığınız arkadaşınızın ne çabuk müzisyen olduğunu düşünmeyin.
Popomundo’da herkes rol yapabilir, herkes müzisyen olabilir.

Yorum yazın