Doğa İstanbul

İstanbul’un yüksekleri karla uyandı

Yazan: Yağmur Yılman
Fotoğraf: Yağmur Yılman/ Başakşehir, Kayaşehir

İstanbul’da Sarıyer, Arnavutköy, Hadımköy, Başakşehir, Ataşehir, Maltepe gibi yüksek kesimlerde gece kısmen etkili olan karın, gün içerisinde kent genelinde devam etmesi bekleniyor.

İstanbul’da dün yer yer etkili olan kar yağışının, gece saatlerinde tekrar başlamasıyla kentin yüksek kesimleri güne karlı bir manzara ile uyandı.

Kar, akşam saatlerinde Sarıyer, Arnavutköy, Hadımköy, Başakşehir, Ataşehir, Maltepe gibi kentin yüksek kesimlerinde etkili oldu. Etkisini artırarak devam eden kar yağışının gün içerisinde de devam etmesi bekleniyor.

İstanbul’un güne kar ile uyanmasının ardından Anadolu Ajansı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen uyarıyı paylaştı. Buna göre akşam saatlerine kadar İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri ile Bursa’nın kuzey kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son tahminlere göre, gün içinde ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz’in kıyı kesimi ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Karabük, Çorum ve Amasya çevreleri ile Bursa’nın kuzey kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis bekleniyor.

İBB Sözcüsü Murat Ongun sosyal medyada yaptığı açıklamada AKOM’a göre karla karışık yağışlı havanın 20 Aralık 22.00’den itibaren İstanbul’da etkisini göstereceğini ve soğuk hava 24 Aralık Cuma gününe kadar devam edeceğini belirtmişti.

Yorum yazın