Genel

Krizin nedeni hedge fonlar değil…

Yazan: [email protected]

Ebru Engin İMKB’da düzenlenen “Finansal İstikrarsızlık ve Menkul Kıymetler Borsaları” başlıklı konferansta 2 yıldır yaşanan ve son günlerde etkisi daha da derin bir şekilde hissedilen “ekonomik türbülansın” merkezi olan sermaye piyasaları, FED kararları ve hedge fonları tartışıldı. Konferansta bir konuşma yapan New York Menkul Kıymetler Borsası Başkan Yardımcısı Dr. Paul Bennet dünyada hedge fonların krize […]

Ebru Engin

İMKB’da düzenlenen “Finansal İstikrarsızlık ve Menkul Kıymetler Borsaları” başlıklı konferansta 2 yıldır yaşanan ve son günlerde etkisi daha da derin bir şekilde hissedilen “ekonomik türbülansın” merkezi olan sermaye piyasaları, FED kararları ve hedge fonları tartışıldı.

Konferansta bir konuşma yapan New York Menkul Kıymetler Borsası Başkan Yardımcısı Dr. Paul Bennet dünyada hedge fonların krize neden olduğu yönündeki düşüncenin aslında yanlış olduğunu söyledi. Avrupa ve Amerika’da sayıları 10 bine yakın Hedge fon bulunduğunu ve toplam değerlerinin 1,5 -2 trilyon dolar olarak tahmin edildiğini söyleyen Bennett, bu büyüklükte bir kaynağın istikrarsızlık yaratmasının düşünülemeyeceğini söyledi.

Konferansta konuşan İMKB Başkanı Hüseyin. Erkan da global piyasaların riskli bir dönemeçten geçmesi nedeniyle Türk ekonomisinin bundan olumsuz etkilendiğini ve bu etkinin zamanla düzeleceğini söyledi. Piyasalarda yaşanan hızlı düşüşün kar realizasyonundan kaynaklandığını ancak piyasalardan herhangi bir çıkış olmadığını anlatan Erkan, yerli yatırımcılara göre çok daha uzun vadeli çalışan yabancı yatırımcılar için Türkiye’nin hala cazibesini koruduğunu ifade etti…

İstanbul Bilgi Üniversitesi Finans, Uluslararası Finans ve Bankacılık yüksek lisans programları ile Sermaye Piyasaları Sertifika Programları ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın işbirliğiyle düzenlenen konferansa İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası Finans Yüksek Lisans Programı Direktörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanı Hüseyin Erkan ve New York Menkul Kıymetler Borsası Başkan Yardımcısı Dr. Paul Bennett konuşmacı olarak katıldı.

Yorum yazın