Yaşam

Liselinin Hayal Tahtası

Yazan: HaberVs

Sınavlar ve test kitapları arasında sıkışmış liseliler, öğrenim hayatlarının en gerçek tahtasını Bilgi öğrencisinin önerisiyle kullandı: Hayal Tahtası

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür ve Sanat Yönetimi ve Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi bölümü öğrencileri, İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir’de 162 liseliye kendileri ve yaşadıkları kentle ilgili hayallerini sordu. “Tahta”ya dökülen hayaller, dört öğrenciye Bilgi Üniversitesi’nde burs imkanı sağlarken özgün bir serginin de konusu oldu.  

Bilgi son sınıf öğrencileri, mezuniyet projeleri Liseliler Kendini ve Kentini Keşfediyor kapsamında dört kentte, yaşları 15 ile 17 arasındaki lise öğrencileriyle atölyeler düzenledi. Hayal Tahtası ve Kültür Sanat Projesi Geliştirme Yarışması isimli atölyelerde liseliler, özgürce hayal etme ve yaşadıkları kentin kültür ve sanat yaşamına fikirleriyle müdahale etme fırsatı yakaladı. 

Hayallerini en iyi projelendiren dört katılımcı,  Bilgi Kültür ve Sanat Yönetimi ya da Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi bölümlerinden birinde 4+1 yıllık tam burs hakkı kazanacak. Burs kazanan öğrenciler, bugün saat 17:00’de İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral yerleşkesinde yapılacak ödül töreninde açıklanacak.

Liseli gençlerin kendilerine ve kentlerine dair üretimleri iki ayrı kitap halinde basılacak. Ancak projenin çıktıları bununla sınırlı değil: 162 katılımcıya kendilerini ifade etmeleri için yöneltilen sorular  ve öğrencilerin verdiği cevaplar yine bugün Bilgi Üniversitesi’nin Santral yerleşkesinde açılacak sergide bir araya getirildi. 12 Sene Sonrası İçin 12 Soru isimli sergi, gençlerin, yaşadıkları kentte kendilerini nasıl konumlandırdığına ve nasıl bir gelecek hayal ettiğine dair zengin bir derleme sunuyor.

Bilgi’den mezun olmaya hazırlanan 35 öğrencinin yürüttüğü Liseliler Kendini ve Kentini Keşfediyor projesine Coca-Cola, Vodafone ve Şişli Belediyesi destek verdi.

1 Yorum

Yorum yazın