Yaşam

RadyoVesaire’de trip-hop İSTASYONu

Yazan: HaberVs
HaberVs

Online yayın yapan RadyoVesaire’nin “trip-hop” programı İSTASYON İstanbul, her salı 18:00-21:00 arasında yayınlanıyor.

RadyoVesaire’inin, Massive Attack, Blond Redhead, Radiohead, Hayko Cepkin, Gökhan Kırdar, Cem Adrian, Portishead, Erkin Gören, Gotye, Hooverphonic, Pj Harvey, Moby, Tricky ve dünyada “trip-hop” müziğinin yerli/yabancı, kral ve kraliçelerinin eserlerini yayımlayan bir radyo programı İSTASYON İstanbul. Programın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenen Harun Vedat Şahnacı, Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri üçüncü sınıf öğrencisi. Trip-hop müziğini tanıtan, yayan ve dinleyicilere eşsiz saatler sunan İSTASYON İstanbul, Türkiye’de ve İstanbul’da trip-hop müziği yapan ilk online radyo olma özelliğine de sahip.

Trip-hop’ın dünyada ortaya çıkışı 90’lı yılların başına dayanıyor. Elektronik müziğin doğmasıyla ritimleri daha sert ve daha downtempo olmasıyla ün kazanıyor. Dünyada trip-hop’ın yaratıcılarından Smith & Mighty, Massive Attack, Radiohead gibi ünlü grupların eserlerini İSTASYON İstanbul dinleyicileriyle paylaşılıyor. Anlaşılan o ki trip-hop daha çok büyüyecek ve dinleyicileri içine alarak yolunda yürümeye devam ediyor.

Programın içeriği müzikle sınırlı değil; yapımcı ve sunucular Serdar Kaan Çapkan ve Harun Vedat Şahnacı güncel konular üzerinde de konuşuyor. İkili, yeni yayın döneminde online partiler düzenlemeyi düşünüyor.

Harun Vedat Şahnacı, “RadyoVesaire, İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri bölümünden yayın yapan, online bir radyo. Dinleyicimiz giderek artıyor. Onlarla aramız çok iyi. Beğeniyor olmalılar ki, sık sık yazıp, arşivimizden faydalanmak istediklerini söylüyorlar. Dinleyici, canlı yayın sırasında Facebook ve Twitter’dan bize yorumlarını ve parça isteklerini gönderiyor. Onların yönlendirmesi çok önemli; çünkü bu sadece ben ve Serdar’ın programı değil” sözleriyle dinleyici katkısının önemini anlatıyor.

Serdar Kaan Çapkan ise üniversite ortamında bulunmanın avantajına dikkat çekiyor: “Başta Ariana Ferentinou olmak üzere, Aslı Tunç, Halil Nalçaoğlu, Erkan Saka, Esra Arsan gibi İletişim Fakültesi’nin önemli isimlerinden destek alıyor ve deneyimlerinden faydalanıyoruz. Kalitemize inanıyoruz. Bu destek ve kaliteyle, dinleyici sayımızın da kısa sürede artacağını biliyoruz. Geleceğin radyocuları burada yetişecek.”

İSTASYON İstanbul’u HaberVs ana sayfasındaki RadyoVesaire linkinden dinleyebilirsiniz :

İSTASYON İstanbul formspring.me adresi: http://www.formspring.me/istasyonistanbl

Yorum yazın