Genel

Sanat için döv-me

Yazan: HaberVs

Mine Savaş Ezgi Kuzudişlimsavas@medyakronik.com Dövme, benliğimizi, duygularımızı, yaşantımızı gözler önüne seren küçük bir sinyal. Özetle, insanların konuşmadan kendilerini özgürce ifade edebilecekleri farklı bir yöntem. Araştırmalara göre, dövmeler kişi analizlerinde etkili bir yöntem aracı.Peki, ya sanat? Dövmecilerin ve ressamların savundukları tek şey, çizimin bir defa yapılması ve bir başkasında kopyasının bulunmaması. Herkesin vücudunda olan, çiziminin defalarca […]

Mine Savaş Ezgi Kuzudişli
msavas@medyakronik.com

Dövme, benliğimizi, duygularımızı, yaşantımızı gözler önüne seren küçük bir sinyal. Özetle, insanların konuşmadan kendilerini özgürce ifade edebilecekleri farklı bir yöntem. Araştırmalara göre, dövmeler kişi analizlerinde etkili bir yöntem aracı.
Peki, ya sanat? Dövmecilerin ve ressamların savundukları tek şey, çizimin bir defa yapılması ve bir başkasında kopyasının bulunmaması. Herkesin vücudunda olan, çiziminin defalarca tekrarlandığı dövmeler sanat eseri sayılmıyor. Fakat dövmeyi yaptıran kişi açısından, dövmenin sanat eseri olup olmadığının pek fazla önemi yok. Kendini başkalarına tanıtma, kanıtlama ya da aidiyet hissi, dövme yaptırmak için yeterli sebep. Dövme bir sanat, zanaat ya da moda. Aslında dövme yaptıranlara göre bir perspektif, malum zevk ve renk meselesi.

Yorum yazın