Genel

Tibetli evliya ve Amerikalı günahkar Milarepa

Yazan: Elif Nebipaşagil

Milarepa, 32 yıl önce Hindistan’a doğru giderken hayatını sonuna kadar değiştirecek kişiye rastlar, bu kişi Milarepa’nın ustası “Bhagwan Shree Rajneesh’tır”. ABD’li şarkıcı, şarkı yazarı, müzisyen ve meditasyon öğretmeni olan Milarepa, ustası olan Osho’dan öğrendiği meditasyonları paylaşmak için 3 Nisan’da İstanbul’a geliyor. Hintli Mistik Osho Uluslararası Müzik ve Kutlama Enstitüsü’nün başkanı olan Milarepa’nın 16’nın üzerinde albümü […]

Milarepa, 32 yıl önce Hindistan’a doğru giderken hayatını sonuna kadar değiştirecek kişiye rastlar, bu kişi Milarepa’nın ustası “Bhagwan Shree Rajneesh’tır”. ABD’li şarkıcı, şarkı yazarı, müzisyen ve meditasyon öğretmeni olan Milarepa, ustası olan Osho’dan öğrendiği meditasyonları paylaşmak için 3 Nisan’da İstanbul’a geliyor.

Hintli Mistik Osho Uluslararası Müzik ve Kutlama Enstitüsü’nün başkanı olan Milarepa’nın 16’nın üzerinde albümü bulunuyor. “Steping Stones” adlı meditasyon serisinin de yaratıcısı olan Milarepa, her sene Amerika, Avrupa, Japonya, Avustralya ve Bahama’lar başta olmak üzere birçok ülkede konserler veriyor. Düzenlediği organizasyonlarda meditasyon, müzik ve sevgi görüşlerini insanlarla paylaşıyor.Yaptığı müzikle aşk anlayışını ve meditasyonu yansıttığını söyleyen Milarepa, temalarının evrensel ve bu yoldan giden herkesin anlayabileceği şeyler olduğunu söylüyor. “Osho’nun vizyonunda bu güzel gezegende hayatın gizemini şarkılarımızla, danslarımızla, kalplerimizin sessizliği ile kutluyoruz” diyen Milarepa, insanlığın 21. yüzyıla ilerlediği bu dünyada bu mesajın çok daha gerekli olduğunu düşünüyor.

Ustasının konuşmasını “dağdan akan suyun sesinin müziğini dinlemek gibiydi” diyen Milarepa, ustasının sözlerinin duygularının ve düşüncelerinin ruhunun derinlerine işlediğini ifade ediyor. 1990 yılında Osho’nun ölümünü “bedenen öldü” diyerek tanımlayan Milarepa, ustasının “Osho” olarak anılmak istediğini söylüyor. “Osho” kelime olarak varoluşun okyanustaki deneyimi anlamına geliyor. Ustasının ölümünden sonra onunla olan bağının daha da derinleşip genişlediğini ifade eden Milarepa, “Onun ışığı benim iç ve dış dünyamı gökkuşağı gibi aydınlattı. Kendimle ilgili yeni içgörüler, yeni anlayışlar fark etmeye başladım” diyor. Ustası öldüğü zaman arkasında boş bir sandalye bırakıyor ama işlerini devam ettirmesi için birini tayin etmiyor. “İnsan bilincinin evriminde bunun öneminin farkına varmak çok önemli. Osho’nun boş sandalyesi insanlığın ustalara ve çıraklara gerek duymadığını anlamamızı sağlıyor” diyen Milapera, insanın aklı gerçeği görmesine ve varlığının farkına varmasına yardımcı olduğunu söylüyor. Eski zamanlarda dini metodolojilerin zamanının en iyi teknikleri olduğunu söyleyen Milarepa, “Eski Japonya’da Zen, Ramana, Maharsi, Mevlana ve Buda kendi zamanlarının ustalarıydı. İnsanın aklı daha hassas, düşünceleri daha avantajlı. O zamanın teknikleri o zaman etkiliydi, şimdi ise o teknikler zaman aşımına uğradı. Şu anda insanın kişisel büyümesi ve gelişimi önemli” diyor.

Garden of the Beloved, Songs of Awakening, Laughter of the Buddhas, Invisible Worlds, Lotus Paradise, Clouds Watching, Lion’s Roar gibi albümleri olan Milarepa’nın müzikleriyle sakinleşip huzur dolu dakikalar geçirebilirsiniz. Milarepa, kendi oluşturduğu Basamaklar Serisi’nden çeşitli meditasyon teknikleriyle, sevgi dolu sunumuyla, günlük yaşamın verdiği aşırı gerilim ve stresten arınmanıza yardımcı olarak kendinizi yeniden enerji ve ruhsal bakımdan güçlendirmenizi sağlıyor.

Workshop Programı

04 Nisan Cumartesi – Kökler ve Kanatlar, Şamanik Şifalandırma ve Enerji Çalışması
Dinamik Meditasyon
Kahvaltı
Çakra Şifalandırma
Yin Yang Dans Meditasyonu
Öğlen Yemeği
Sufi Dansı
Beş Duyu Tantra Meditasyonu
Çay
Kundalini

05 Nisan Pazar – Sevgiye Açılış, Kalp Çalışması

Dinamik Meditasyon
Kahvaltı
Sabah Satsang – canlı müzikle sessiz meditasyon
Şarkı Söyleme ve Kutsal İlahiler
Öğlen yemeği
Kalp Dansları
Sevgi çemberi Meditasyonu
Çay
Kundalini

Yorum yazın