Gündem Tvsaire

Türkiye Berkin için sokakta…

Yazan: HaberVs

Berkin Elvan'ın ölümü Türkiye'nin dört bir yanında eylemlerle protesto ediliyor. Bilgi öğrencileri de cenaze için yarın saat 11:00'de buluşuyor

Gezi eylemleri sırasında Okmeydanı'nda ekmek almaya çıktığı sırada polisin attığı gaz fişeğiyle yaralanan Berkin Elvan'ın ölümüyle Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelerde ve sokaklarda eylemler gerçekleştiriliyor.

ODTÜ, Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Işık Üniversitesi, İTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İzmir Yaşar Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Kültür Üniversitesi, Malatya İnönü Üniversitesi gibi pek çok üniversitede öğrenciler forumlar düzenleyerek derslere girmeme kararı aldı. ODTÜ'de kent merkezine yürümek isteyen öğrencileri polisin gaz ve suyla engellemesi sonucu yaralananlar oldu. 

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde de öğrencilerin boykot çağrısı geniş yankı buldu.Saat 14:00'te Kuştepe'de forum için toplanan öğrencilerin üzerine dışarıdan bir grup saldırmak istedi. Olay güvenlik görevlileri ve öğrenciler tarafından engellendi.

14:30'da Santralistanbul'da dersleri boykot eden öğrenciler bir forum gerçekleştirdi. Forum sırasında bazı derslerin iptal edilmesiyle kalabalık yaklaşık bin kişiye ulaştı. “Berkin Elvan ölümsüzdür”, “AKP'den hesabı gençlik soracak”, “Berkin'in katili AKP'nin polisi” sloganlarını atıldığı forumda Bilgi öğrencilerinin yarın (12 Mart) Berkin Elvan'ın cenazesine katılması kararı alındı. Cenaze için yarın saat 11:00'de Kuştepe ve Santralistanbul'da buluşulacak. Berkin Elvan'ın cenaze töreni ise saat 12:00'de Okmeydan Cemevi'nde gerçekleştirilecek. Ardından saat 15:00'te Şişli Meydanı'nnda toplanılarak Berkin'in toprağa verileceği Feriköy Mezarlığı'na yürünecek.

Yorum yazın