Medya

Ahmet ve Nedim Avrasya Maratonu'ndaydı

Yazan: HaberVs
HaberVs

Gazeteci Fahri Alakent 33'üncü Avrasya Maratonu'nda 15 km'lik parkuru Ahmet Şık, Nedim Şener ve tüm tutuklu gazeteciler için koştu

Geçtiğimiz hafta Ahmet Şık ve Nedim Şener başta olmak üzere tutuklu gazeteciler ve basın özgürlüğü için Avrasya Maratonu'nda koşacağını açıklayan gazeteci Fahri Alakent (47), bugünkü koşuda 15 kilometrelik parkuru başarıyla tamamladı. Ahmet-Nedim tişörtüyle koşuya katılan Alakent #Sultanahmet'teki bitiş noktasında  “Gazetecilere özgürlük” pankartını kaldırarak cezaevindeki tüm gazetecilere selam gönderdi.

Saat 09:03'te Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisindeki başlangıç noktasından koşuya başlayan Fahri Alakent, Boğaziçi Köprüsü, Barbaros Bulvarı, Kabataş, Fındıklı, Karaköy, Eminönü rotasından koştuğu 15 kilometrelik parkuru Sultanahmet Meydanı'nda saat 10:27'de tamamladı. Böylece 1 saat 24 dakika 29 saniyede bitirdiği koşuda 2 bin 274 atlet içinde bin 115'inci oldu.

Bitiş noktasında kaldırdığı “Gazetecilere özgürlük” pankartı nedeniyle kısa süreliğine koruma görevlilerini hareketlendiren Fahri Alakent'e herhangi bir müdahalede bulunulmadı.

Ahmet Şık ve Nedim Şener'in 20 yıllık arkadaşı olduğunu söyleyen Alakent, her iki gazetecinin  yüzde yüz suçsuzluğuna inandığını ve bu haksızlığın bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini belirterek “Artık vicdanlar harekete geçmeli” diyor. Şık ve Şener gibi çok sayıda gazetecinin haksız yere cezaevinde tutulduğuna dikkat çeken Alakent sözlerini “Gazeteciler için hemen şimdi özgürlük istiyoruz” diyerek bitiriyor.

Yorum yazın