Sanat

Bilgi'den seyahat ödüllü gezi yazısı yarışması

Yazan: HaberVs

Evliyâ Çelebi'nin 400'üncü doğum yılında Bilgi'den tüm üniversite öğrencilerinin katılımına açık, seyahat bursu ödüllü gezi yazısı yarışması

Büyük Seyyah Evliyâ Çelebi'nin 400'üncü doğum yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Birimi tarafından tüm üniversite öğrencilerine açık bir “Gezi Yazısı Yarışması” düzenlendi.

Yarışmanın seçici kurulu Ömer Bozkurt, Nadir Paksoy, Şavkar Altınel, Özcan Yurdalan, Elif Köksal, Ayça Kirişçioğlu, Murat Özsoy, Timur Özkan, Zeynep E. Deniz Oğuz, Ali Eriç, Özlem Yücel, Selma Şevkli'den oluşuyor.

Yazıların 5 Aralık 2011 Pazartesi gününe kadar teslim edileceği yarışmanın değerlendirme ve karar toplantısı 23 Aralık Cuma günü 13.00’te İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde yapılacak ve sonuçlar 14.00’te 2. Büyük Salon’da bir söyleşi ortamında açıklanacak.

Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri ise şöyle: Birinci olan yazı için 3000 TL değerinde seyahat bursu, ikinci olan yazı için 2000 TL değerinde seyahat bursu, üçüncü olan yazı için 1000 TL değerinde seyahat bursu. Ayrıca iki yazı için Özendirme Ödülü olarak 250 TL değerinde Bilgi Yayınlarından kitap seti.

Yazıların 5 Aralık'a kadar aysunt@bilgi.edu.tr adresine iletilmesi, isim ve e-posta adresiyle birlikte üniversite adının ve üniversite numarasının da bildirilmesi gerekiyor.

Ödüllü gezi yazısı yarışması katılım koşulları   
– Konu: Geziniz yurt içinde veya yurt dışında olabilir; doğanın ya da şehrin bir köşesine de olabilir. Gezi yazısında, yolu, yolculuğu ve yolda olma halinizi anlatabilirsiniz. Yolculukta yaşadıklarınızı, gözlem, duygu ve izlenimlerinizi “Orada Bir Gün” tarzında da yazabilirsiniz.
– Sayfa sınırı: en az üç, en çok on sayfa.
– Yazı düzeni: Times New Roman-12 punto-1,5 aralık

Yorum yazın