Gündem

Bilgi’den Van’a yardım eli

Yazan: Merve Ceren Balcı
Merve Ceren Balcı

Van’da meydana gelen depremin ardından Bilgi Üniversitesi Öğrenci Birliği’nin başlattığı yardım kampanyası, öğrencilerden büyük destek görüyor

Dün Van’da saat 13.41’de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından Bilgi Üniversitesi Öğrenci Birliği bir yardım kampanyası başlattı. Kampanya, Bilgi Üniversitesi öğrencilerine ilk olarak Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinden duyuruldu.

Öğrenci Birliği Başkan Yardımcısı Ahmetcan Bozaklı depremin hemen ardından yönetim olarak bir kampanya yapmaya karar verdiklerini söylüyor. Bu kampanyada her türlü materyale ihtiyaç duyduklarını belirten Bozaklı, özellikle kuru gıda, bebek bezi, kadın pedi, battaniye ve kışlık kıyafet yardımlarını beklediklerini vurguluyor.

Afişleri henüz asamadıklarını belirten Bozaklı, gerekli izinleri aldıktan sonra kısa süre içinde afişleri asacaklarını söylüyor. Afişlerin henüz asılmamasına rağmen, 2-3 saat içinde sadece Santranistanbul Kampüsü’nde 7 koli yardım toplanması öğrencilerin de kampanyaya büyük destek verdiğini gösteriyor.

Bozaklı, yardım kolilerini biriktirip göndermek yerine acil olarak göndereceklerini ve yapılan yardımların doğrudan Van Belediyesi Garajı Kriz Masasına gönderileceğini ve oradan gerekli yerlere dağıtılacağını söylüyor. Bu arada Bilgi Üniversitesi Genel Sekreterliği de, Bilgi mezunlarından Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras ile görüşüldüğünü, bu görüşme sonucunda toplanan yardımların Aras Kargo aracılığıyla bölgeye ücretsiz olarak ulaştırılacağını açıkladı.

Van’daki depremzedelere yardım etmek isteyenler Öğrenci Birliği’nden detaylı bilgi alabiliyorlar. Yardımlar Kuştepe, Dolapdere ve Santral Kampüsü’nde kafeterya ve öğrenci Birliği ofisleri önündeki kolilerde toplanıyor.

Bugün ayrıca öğrencilerin, çalışanların ve çevre halkının kan bağışlaması için Bilgi Üniversitesi kampüslerine Kızılay çadırları kuruldu. Üniversite Genel Sekreterliği idari ve akademik personelin nakdi bağışta bulunmasını kolaylaştırmak için tüm personele yardım miktarlarını belirtebilecekleri muvafakatnameler göndererek yardımda bulunacakları miktarları aylıklarından kestirebileceklerini bildirdi.

Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Erkan Saka ve öğrencileri de depremle ilgili yardım toplayan kuruluşların ve iletişim bilgilerinin yer aldığı bir Wiki sayfası açtı. Yardımda bulunmak isteyenlerin bu noktalara kolaylıkla ulaşmasını sağlayan sayfaya buradan erişebilirsiniz >>  

Yorum yazın