Hayvan hakları Yaşam

Çeşme’de ‘bilerek köpek ezme’ iddiası

Yazan: Cahit Fırat

Tanıklar, Çeşme’nin ünlü kumrucusunun, dükkânının çevresindeki sokak hayvanlarına eziyet ettiğini iddia ediyor. İşletme, iddiaları reddediyor.

Çeşme Ilıca’daki Kumrucu Hüseyin’in sahibi Hüseyin Pekmen’in, dükkânının çevresinde dolaşan sokak hayvanlarını arabasıyla ezmeye çalıştığı iddia ediliyor.

Duygu Uysal ve Derin Erpulat tarafından sosyal medyada paylaşıldığı iddiaya göre son olay 11 Nisan’da yaşandı. HaberVs’nin ulaştığı Derin Erpulat’ın aktarımına göre olay şöyle gelişti:

“Dışarıdaki masalarda oturuyorduk. Yanımıza gelen köpeğe sucuk verdik, seviyorduk. Bir anda lacivert Doblo bizim masaya neredeyse sıfır yanaştı ve köpeğe vurdu. Şükür ki köpeğe bir şey olmadı ve kaçtı. Köpeğe çarpan adama bunu neden yaptığını soracaktık ki Duygu ‘Yaşlı bir adam, herhalde köpeği görmemiş olmalı’ dedi. Sonra yan dükkandaki esnaf bizim çığlıklarımızı duyup dışarı çıktı; konuşmalarımıza tanık olunca ‘Geçen gün aynı şekilde bir kediyi ezdi. Bilerek yapıyor’ dedi. Köpeğe çarpan kişinin dükkanın sahibi Hüseyin Pekmen olduğunu, arabayı park edip dükkana geldiğinde anladık. Duygu içeri gidip ‘Hüseyin Bey, az önce bir köpeğe çarptınız, görmediniz mi?’ diye sorunca ‘Bilerek çarptım. Ben köpeklerle insanların aynı yerde yemek yediğini görmedim’ karşılığını aldı. Bu karşılığı alınca şoke olduk ve sosyal medya yoluyla yaşananları paylaşacağımızı kendisine de söyledik.”

Erpulat ve Uysal’ın paylaşımının ardından, Instagram’da Kemal Grebene isimli kullanıcı da benzer bir iddiayı dile getirdi:

“Geçen yıl aynı şekilde köpeğimle orada yemek yiyordum. Çalışanlar, Hüseyin Pekmen orada yokken köpeğinizi içeri sokmanıza dahi izin verebiliyor. Ancak tam ben dışarı çıkarken Pekmen geldi ve o sırada yanından geçen bir sokak köpeğine tekme attı. Ben de ‘Ne yaptı o hayvan sana’ diye üzerine gittim. Araya insanlar girdi ve kavga büyümedi.”

 

“Hüseyin Amca böyle bir şey yapmaz”

Sosyal medyada şikâyetler kadar, ters bir mizaca sahip olmasına rağmen Hüseyin Pekmen’in hayvan dostu biri olduğuna dair yorumlar da yapılıyor. Ekşi Sözlük’te mathias bones mahreçli kullanıcı “Hüseyin Amca o kadar nemrut, ters bir amcamızdır ki, baş selamının karşılığını ya da birkaç sözcüğü ağzından zor alırsın. Gel gelelim, ben defalarca hem kedi köpeğin oralarda beslendiğine şahit oldum.”  hami desu ne mahreçli kullanıcı ise son üç dört yıldır uğramamakla birlikte “Hüseyin’in yazları sokak köpeklerini beslediğini susuz kalmamaları için özen gösterdiğini kendim gördüm” diyor.

HaberVesaire Hüseyin Pekmen’e ulaşarak iddialar hakkındaki görüşünü almak istedi. Pekmen’in dükkanda olmadığını belirten Adem isimli çalışan “Bunlar tamamen karalama kampanyası, iddialar asılsız ve uydurma” cevabını verdi.

HaberVesaire’nin ulaştığı Çeşme Belediyesi veterineri de, konu hakkında kendilerine ulaşan bir şikâyet olmadığını ve Hüseyin Pekmen’in isminin bugüne kadar benzer bir olayla anıldığını duymadığını ifade etti.

2 Yorum

  • Cahit bey cok iyi bir haber olmuş ailecek sizi yakından takip ediyoruz. Yeni haberlerinizi görmek dileğiyle hep TARAFSIZ ve DÜRÜST haber yayıncılık ilkesinden ayrılmamınız dileğiyle…

  • Bu yazıyı ve bu haberi yapanların videolarınıda ilk instagramda gördüğümde şok oldum . Bende esnaf çocuğu olarak büyüdüğüm için yargısız infaz yapmamak için öncelikle biraz araştırmak istedim . Burda bahsedilen yaşlı amca mekanınıda Çeşme’de gençlik yıllarımda çok gitmişliğim var. Ve mekanın lezetli kumruları dışında bir diğer hatırladığım şey ise mekanın sahibinin Dalmaçyalı köpeği ve dışardaki masaların altında yatan sokak köpekleriydi . Bu nedenle üşenmedim Google Map’ten bu mekanın tüm esnaf komşularını tek tek aradım çünkü bu haberi yapan arkadaşlar çevre esnafın bu amcanın kedi ve köpek ezmesiyle meşhur olduğunu söylediklerini iddia ediyorlardı . Ve Söğüşçüsünden tatlıcısına hepsi dalgamı geçiyorsunuz bizde şaşkınlık içerisindeyiz cevabını aldım. Şimdi gelelim işin ilginç kısmına bu haberi yapan varlıklı ailelerin kızları okumuş maddi durumları yerinde neden böyle bir asılsız karalama kampanyası yapmak istesinler? Bu konu Bildiğim kadarıyla Karalanan firma tarafından yargıya maddi ve manevi tazminat davası olarak intikal edicek . Mekan güvenlik kamera kayıtlarınıda yargıya sunacakmış . Gerçekleri eminim çok yakında öğreneceğiz . Ama öğrenene kadar ben şahsen yargısız infaz yapmayacağım . Ve ilk paylaşımda yazılı olarak köpeğe çarptığını iddia edip daha sonra Dedesi yaşında Ada’mın dükkanına elinde telefonla girip video kaydı yaparken Köpeği Neden Ezdiniz Dersen ! Sonrada biz sadece çevremiz görsün bu kadar yayılacağını düşünmemiştik dersen ben o kişinin dürüstlüğünden şüphe duyarım ! Ayrıca Köpek sapa sağlam Kumrucu Hüseyin kapısında duruyor. Şimdi iddaa ettikleri kedi ve köpek ezme bilgilerini destekliyen kanıtları vardır! Çünkü bu işletmeci dedikleri gibi bir insan olsaydı bu iki genç kızdan önce çevre esnaf o mekanı orda barındırmazdı !

Yorum yazın