Genel

Deniz Baykal istifa etti

Yazan: HaberVs

Geçen haftanın son günü yaşanan Vakit Gazatesi’nin internet sitesinde yayınlanan ve Deniz Baykal ‘a ait olduğu öne sürülen görüntülerin ardından CHP ve Deniz Baykal sert tepki göstermişti. Cumartesi günü CHPden yapılan açıklamada şok bir iddia ortaya atılarak Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP Genel Başkanı Baykal’a suikast organize ettiği iddia edilmişti. Bu gelişmelerin ardından CHP […]

Geçen haftanın son günü yaşanan Vakit Gazatesi’nin internet sitesinde yayınlanan ve Deniz Baykal ‘a ait olduğu öne sürülen görüntülerin ardından CHP ve Deniz Baykal sert tepki göstermişti. Cumartesi günü CHPden yapılan açıklamada şok bir iddia ortaya atılarak Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP Genel Başkanı Baykal’a suikast organize ettiği iddia edilmişti. Bu gelişmelerin ardından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bugün yaptığı bakın toplantısında genel başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Baykal, ortada kendisine ve partisine yönelik çok ciddi bir komplo bulunduğunu öne sürdü ve “Benim istifa etmem, bu komploya teslim olmam veya kaçmam anlamına gelmez. Tam tersine meydan okumaktır. Bu komplonun hedefi ben değil CHP’dir. CHP bu kirli tezgahlar karşısında yolunu seçmek zorundadır. Benim istifa etmem, siyaseti yeniden düzenlemek isteyenlere bir fırsat vereceği gibi CHP’nin de bu komployla hesaplaşması için fırsat sunacaktır.” dedi.

CHP’nin 22—23 Mayıs’ta yapılacak büyük kurultaya kadar Baykal’ın yerine vekalet edecek isim olarak CHP Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi’nin adı geçiyor.

Yorum yazın