Gündem

Dokunanın yandığı yıl

Yazan: HaberVs
HaberVs

Gazeteciler, Ahmet Şık ve Nedim Şener’in gözaltına alınmasının birinci yılı 3 Mart'ta Taksim’den Galatasaray'a protesto için yürüyor.

Gazeteciler, meslektaşları Ahmet Şık ve Nedim Şener’in gözaltına alınmasının birinci yılında, yarın saat 11:00’de Taksim’de bir protesto yürüyüşü düzenliyor.

HaberVs editörü Şık ve gazeteci Şener 3 Mart 2011’de OdaTV soruşturması kapsamında gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. ANGA’nın (Ahmet ve Nedim’in Gazeteci Arkadaşları) düzenlediği yürüyüşte cezaevinde 104 gazeteci ve 35 dağıtımcının bulunması ve basın üzerindeki baskıları protesto edilecek.

ANGA’nın yürüyüş için yaptığı çağrıda, arkadaşlarının “terör örgütü üyesi” olduğu iddiasıyla evlerinin basılmasının üzerinden geçen 365 günde cezaevindeki gazeteci sayısının üç kat arttığı vurgusu yapıldı:

“Bir yıl önce o gün, iktidarı rahatsız eden, “dokunan” her sesin susturulması için hazırlanan operasyonların da miladı oldu (…)  Yayımlanmayan kitapları yasakladılar. Gazeteciler yetmedi, dağıtımcılara saldırdılar.  Önce medya patronlarını, sonra reklamverenleri tehdit ettiler. Beğenmedikleri köşe yazarlarını, basın emekçilerini işten attırdılar. Bir yılda, onlarca basın emekçisi işinden oldu. Onları ne ekranlarda görebiliyorsunuz ne gazete sayfalarında okuyabiliyorsunuz, haberlerin altındaki imzalar bir bir yok oluyor. Meslektaşlarımız, bir korku ikliminin dayattığı sansürle boğuşuyor.”

ANGA, “Bir gün hepimizin ‘terörist’ ilan edilebileceği tehdidiyle susmamızı emreden Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) ve muhalifleri ‘özel bir hukuka tabi tutan’ Özel Yetkili Mahkeme'lerin (ÖYM) kaldırılmasını; gazetecilere ve ifadeye özgürlük isteyen herkesi” protestoya davet etti.

Yarın (3 Mart) saat 11.00’de Taksim Tramvay Durağı’nda başlayacak yürüyüş Galatasaray Lisesi’nin önünde yapılacak basın açıklaması ile son bulacak.

Gazeteciler daha sonra Cumartesi Anneleri'nin 362'nci hafta eylemine katılacak.

Yorum yazın