Genel

Dövmede son nokta : Diş dövmesi

Yazan: HaberVs

Övgü AKGÜRGENovgu@medyakronik.com Eski Mısır’dan günümüze uzanan dövme sanatı artık sadece deriye işlenen resimlerle sınırlı değil. Sıradışı gözükmeyi amaçlayan insanlar arasında yeni bir akım hızla öne çıkıyor. Amerikalı diş teknisyeni Steve Heward’ın 20 yıl önce geliştirdiği “diş dövmesi” son zamanlarda epey rağbet gören bir diş süsleme yöntemi oldu. Dişlere zarar vermemek için dişin üzerini kaplayan bir […]

Övgü AKGÜRGEN
ovgu@medyakronik.com

Eski Mısır’dan günümüze uzanan dövme sanatı artık sadece deriye işlenen resimlerle sınırlı değil. Sıradışı gözükmeyi amaçlayan insanlar arasında yeni bir akım hızla öne çıkıyor. Amerikalı diş teknisyeni Steve Heward’ın 20 yıl önce geliştirdiği “diş dövmesi” son zamanlarda epey rağbet gören bir diş süsleme yöntemi oldu.

Dişlere zarar vermemek için dişin üzerini kaplayan bir porselene çizilen minik resimler üstelik dövme kadar bağlayıcı da değil. Gülüşünüzü süsleyen resimden sıkıldığınız takdirde onlardan kolayca kurtulmanız mümkün. Üstelik acısız sızısız bir şekilde, yaklaşık üç, dört dakikada dövmenin bulunduğu porselen dişin üzerinden çıkartılıyor.

Artık bu konunun uzmanı olarak kabul edilen Steve Heward, dişine dövme yaptırmayı düşünenlere kişisel web sitesinden de hizmet sunuyor. Dişine dövme yaptırmak isteyip de Heward’a gidemeyenler internet sitesi aracılığıyla seçtikleri resimleri Heward’a gönderiyorlar. Heward da iki ila dört hafta arasında hazırladığı porselen dişi müşterilerinin diş hekimlerine gönderiyor.

Heward, müşterilerinin dişlerine çoğunlukla ABD başkanlarının ve ünlü isimlerin resimlerini yapıyor. Fiyatı 75 – 500 Dolar arasında değişen diş dövmeleri sağlığa zararlı herhangi bir işlem de içermiyor. Dişe dövme yaptırmak deriye yaptırmaktan çok daha kısa süren bir işlem. Tercih edilen resmin büyüklüğüne göre dişe, dövme yapılan porselini yerleştirmek beş dakika ile bir saat arasında zamanınızı alıyor.

Yorum yazın