Tvsaire Yaşam

Ne okuduk, ne olduk!

Yazan: Anıl Yağcı - Emir Akyıldız

TÜSİAD, İstanbul Bilgi Üniversitesi, KAGİDER, TurkishWin ve PwC ortaklığıyla hayata geçirilen “Ne okusam ne olsam” projesi gençlere meslek seçiminde ilham vermeyi amaçlıyor.

TÜSİAD gençlere meslek seçiminde yardımcı olabilmek için “Ne Okusam Ne Olsam” başlıklı bir proje başlattı. Projenin paydaşları İstanbul Bilgi Üniversitesi, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği KAGİDER, kadınlara yönelik uluslararası iletişim ağı TurkishWin ve mali denetim ve danışmanlık şirketi  PwC.

Projede, farklı meslek dallarına mensup profesyoneller, lise, üniversite öğrencileri ile kariyerinin başında olan gençler ve işinden memnun olmayan meslek sahipleri için kariyer hikayelerini paylaşıyor.

2,5 dakikalık videolardan oluşan proje kapsamında ilk etapta 20, yıl içinde de toplam 52 video, projenin internet sitesi http://neokusamneolsam.org/ adresinde yayınlanacak. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Tunç projenin danışmanlığını üstlendi. Videoların prodüksiyonu ise İstanbul Bilgi Üniversitesi TVRP bölümü öğretim görevlisi Cem Hakverdi ile PwC İnternet Televizyonu Koordinatörü Duygu Merzifonluoğlu tasafından gerçekleştirildi.

Projenin lansmanı 19 Haziran Perşembe saat 10:00’da TÜSİAD’ın Beyoğlu’ndaki genel merkezinde gerçekleştiriliyor.

Yorum yazın