Gündem Tvsaire

Öğrencileri Esra Arsan için yürüdü

Yazan: HaberVs

Bilgi Üniversitesi öğrencileri, sözleşmesi sona erdirilmek istenen Medya ve İletişim Sistemleri bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Arsan için yürüdü.

Video: Ertan Önsel

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri, sözleşmesi sona erdirilmek istenen Medya ve İletişim Sistemleri bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Arsan için yürüdü. Öğrenciler, Arsan’ın İletişim Fakültesi’ndeki ofisinin önünde ve Bilgi Üniversitesi Rektörlüğü önünde oturma eyleminde bulunarak, Arsan’a sözlü olarak iletilen “işten çıkarma” kararına tepki gösterdi.

Esra Arsan, çalışma ofisinin kapısında karşıladığı öğrencililerine şu açıklamayı yaptı: “Çok teşekkür ederim. Beklemediğim bir şeydi bu. Tabii çok mutlu ediyor beni öğrencilerimin destek olması. Her kurum insanlar olmadan da yaşar ama bizim sevgimiz baki. Biz her zaman beraberiz.”

Fırat Haber Ajansı ve Yeni Akit

Arsan, Fırat Haber Ajansı’na (ANF) verdiği ve “Gazeteciler artık tutuklanarak öldürülüyor” başlığıyla 24 Mayıs’ta yayınlanan röportajı nedeniyle Yeni Akit gazetesi tarafından, 25 Mayıs tarihli bir haberle hedef gösterilmişti. Yeni Akit bu haberde “Üniversitede bir PKK yandaşı” başlığını ve “Öğretim üyesinden PKK dili” alt başlığı kullanılmıştı.

Basında yer alan haberlerde Arsan’ın iş aktinin Yeni Akit gazetesinde yayınlanan bu haber ve siyasi görüşleri nedeniyle sonlandırılmak istendiği iddiası yer almıştı.

HaberVs muhabiri Zeynep Sarsılmaz'ın görüştüğü Arsan, bu iddiayla ilgili yorum yapmak istemediğini söyledi. Ancak Arsan'ın sözleşmesinin sona erildirmek istendiği, ANF ve Yeni Akit’te yayınlanan haberlerden yaklaşık bir hafta önce bölüm öğretim elemanlarına gayri resmi olarak duyurulmuştu. Bu kararın yönetim tarafından Arsan'a sözlü olarak iletilmesi ise Yeni Akit'te 25 Mayıs'ta yayınlanan haberin ardından, 28 Mayıs pazartesi gerçekleşmişti. 

Bilgi Üniversitesi Medya bölümünün Twitter hesabından dün şu açıklama yapılmıştı: “Esra Arsan hocamızın İletişim Fakültesi’nden ayrılmasının, kendisinin de doğrulayabileceği gibi, gazete haberleriyle hiçbir ilgisi yoktur.”

2 Yorum

  • bu ülkeyi açık ceza evine çevirdiler, buna nasıl dur denecek bilmiyorum ama mutlaka dur denillmeli. lütfen muhalifim diyen herkes bu konuda dayanışma içinde olmalı.

Yorum yazın