Genel

Saldırı sanal suç duyurusu reel

Yazan: HaberVs

Medyakronikinfo@medyakronik.com Düşünce ve ifade özgürlüğü alanında faaliyet yürüten Düşünce Suçuna Karşı Girişim’e bağlı internet sitelerine yönelik hacker saldırılarıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Sözcülüğünü Şanar Yurdatapan’ın yaptığı Düşünce Suçuna Karşı Girişim’in yürüttüğü çalışmaların yayımlandığı antenna-tr.org ve ortakpayda.org internet sitelerinin sabote edilmesiyle ilgili Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz ve Başsavcı Yardımcısıyla görüşen Yurdatapan, “Her olayın […]

Medyakronik
info@medyakronik.com

Düşünce ve ifade özgürlüğü alanında faaliyet yürüten Düşünce Suçuna Karşı Girişim’e bağlı internet sitelerine yönelik hacker saldırılarıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Sözcülüğünü Şanar Yurdatapan’ın yaptığı Düşünce Suçuna Karşı Girişim’in yürüttüğü çalışmaların yayımlandığı antenna-tr.org ve ortakpayda.org internet sitelerinin sabote edilmesiyle ilgili Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz ve Başsavcı Yardımcısıyla görüşen Yurdatapan, “Her olayın ardında Ergenekon aramak gibi bir paranoyaya kapılmamak gerektiğini düşüyorum. Gene de, arada bir bağlantı olabileceği ihtimalini de göz ardı etmiyorum” dedi. Düşünce Suçuna Karşı Girişim, dünyada ifade özgürlüğü ile ilgili mücadele veren kuruluşların şemsiye örgütü durumundaki Uluslararası İfade Özgürlüğü Kampanya Örgütü IFEX’in üyesi. Girişim, ifade özgürlüğü önündeki anti-demokratik yasaların yürürlükten kaldırılması için başka sivil itaatsizlik olmak üzere çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Örgütlü suç iddiası

Yurdatapan, dün (29 Temmuz) İstanbul Beşiktaş’taki Ağır Ceza Mahkemesi’ne giderek internet sitelerine yapılan saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Dünyada ifade özgürlüğü ile ilgili mücadele veren kuruluşların şemsiye örgütü durumundaki Uluslararası İfade Özgürlüğü Kampanya Örgütü IFEX’in üyesi olan Düşünce Suçuna Karşı Girişim’in sözcüsü Yurdatapan suç duyurusu dilekçesinde kendilerini “Sabotage TIM” olarak tanıtan kişilerin www.atabeyler.org sitesi üzerinden örgütlendiğini belirtti. Konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada sitelerinin tahrip edilmesini suç olduğunu ifade eden Yurdatapan, “Uzun yıllar aynı filmleri döne döne izlerken öğrendim ki, birçok kitlesel taşkınlık mutlaka birilerince kışkırtılıyor, körükleniyor, zemin hazırlanıyor, birilerinin ceplerine paralar konarak ortaya salınıyor” dedi.
Bilgisayar korsanlarının tüm yönleriyle araştırılmasını isteyen Yurdatapan, “Atabeyler” ve benzeri odaklarla bağlantı bulunması durumunda araştırmayı Savcı Öz’ün sürdüreceğini, bulunmadığı durumdaysa başka savcının görevi devralacağını belirtti. Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 244. maddesinin “Sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme suçu”nu cezalandırdığını vurgulayan Yurdatapan, kendilerini “Sabotage TIM” olarak tanıtan grubun bilişim suçu işlemiş bir örgüt olduğu için de sözkonusu suçun TCK 220. maddenin “Suç işlemek için örgüt kurma” suçuyla da bağlantılı olduğunu belirtti. “Atabeyler” internet sitesinde ‘Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır” ifadesinin yer aldığını kaydeden Yurdatapan, TCK 214. maddedeki “Suç işlemeye tahrik” suçunun, 215. maddede tanımlanan “Suçu ve suçluyu övmek” suçunun ve son olarak “Kansa kan, cansa can” ve “Cesurca savaşan daimi Türk” ibareleriyle 216. maddedeki “halkın bir kesimini diğerine karşı kışkırtma” suçunun işlendiğini söyledi.

Yorum yazın