Sanat

Şehrin müziği Mono Festival'le kumsala taşınıyor

Yazan: Volkan Ağır

Güneşi, denizi ve kumsalı müzikle birleştiren Mono, yarın unutulmayacak bir program ile müzikseverlerin karşısında olacak.

Mono Festival Pozitif Live organizasyonuyla bu yıl ilk kez kapılarını açıyor.  30 Haziran Cumartesi günü Solar Beach’te gerçekleşecek olan Mono Festival’de müzik dünyasının yenilikçi ve farklı tarzlarıyla dikkat çeken yerli ve yabancı isimleri, gündüz saatlerinden itibaren sahne alacak.

Sabah 10:00’da kapılarını açacak olan Mono Festival’de Beach Bums, Dinamo Hexagen, Paradiso, Burn Electronica & Dubstep ve Ana Sahne isimleriyle beş farklı sahne yer alıyor. Ana sahnede izleyeceğimiz dünyaca tanınmış isimler arasında, Punk’ı çingene ateşi ve Brecht etkili kabareler ile buluşturan etkileyici topluluk Gogol Bordello ve alegorik tarzıyla seyirciyi büyüleyici, masalsı bir yolculuğa çıkarmayı başaran Danirmarkalı yeni yetenek Oh Land Mono Festival’de müzikseverleri bambaşka bir dünyaya taşıyacak.

Hayranlarının tüm duyularının uyanmasını sağlayan derin ve vurucu new wave soundlu grup The Horrors Kanadalı New Wave ve Indie rock grubu Metric ise alternatif duruşları ve güçlü sahne performanslarıyla göz dolduracak. Deneysel rock’ın yaramaz çocukları olarak anılan New York’lu Battles da ana sahnede yer alacak. Yerli gruplardan ana sahnede müzikseverleri bekleyen isimler arasında Türk punk/rock dehalarından biri sayılan Rashit ve The Ringo Jets olacak.

Burn Electronica & Dubstep sahnesinde ise 80’leri, gerçek sentez ve prodüksiyonla ürettiği elektronika müzikte başarılı bir şekilde tekrar yansıtmayı başaran Com Truise ve 2010’dan beri yayınladığı sıradışı club trackleriyle beğeni toplayan Night Slugs da, Mono festival’de akıllara kazınacak performanslarla festivali doruğa taşıyacak. Ayrıca İngiltere’nin dubstep’te öne çıkan isimlerinden Jack Sparrow, Commodo, Compa ve Ruckspin de Burn Electronica & Dubstep sahnesinde olacak.

Mono Festival’de tatil ruhunu yaşamak isteyenler içinse Beach Bums ve Paradiso sahnelerinde, reggae, lounge, chillwaveve disco parçalarını, Mabbas, Style-ist, Cosmicloud, Elif Tanrıbilir, Juliewinter, Yakuza, Club Bangkok, Radyo Babylon Soundsystem, Evrim (DearHead), Shangri-La soundsystem  gibi önemli isimler eşliğinde gün boyu dinlemek mümkün olacak.

Tüm bunların yanı sıra Türkiye’de alternatif müzik denince akla gelen ve katıldıkları her festival ve konserde tartışılmaz müzikleriyle hayran kitlelerini arttıran şehrin sesi Dinamo FM DJ’leri ve prodüktörleri Dinamo Hexagon’da sahne alacak.

Müzik, sanat ve eğlencenin içiçe olacağı bu yepyeni festivalde katılımcıların hem görsel hem de işitsel olarak çok farklı bir festival deneyimi yaşamaları sağlanacak.

30 Haziran Cumartesi günü Solar Beach’te gerçekleşecek olan Mono Festival biletleri biletix.com ve tüm biletix gişelerinden satışa sunuldu. Mono Festival’i sosyal medyadan ve websitesinden de takip edebilirsiniz,

Yorum yazın