Genel

ULEB Cup’ta gülen, Galatasaray

Yazan: [email protected]

Akman Yengin İtalya’nın Torino kentindeki “Türk derbisi” için maç öncesinde yapılan tahminlerde ibre, Beko Türkiye Basketbol Ligi’nin lideri Beşiktaş Cola Turka’dan yanaydı. Üst üste maç kaybeden ve tecrübeli pivotu Hüseyin’in Beşok’tan sakatlığı nedeniyle verim alamayan Galatasaray Cafe Crown, belki de bu olumsuzlardan güç alarak yarı final vizesini yakalayan ekip oldu. Rakip İspanyol Joventut Badalona İki […]

Akman Yengin

İtalya’nın Torino kentindeki “Türk derbisi” için maç öncesinde yapılan tahminlerde ibre, Beko Türkiye Basketbol Ligi’nin lideri Beşiktaş Cola Turka’dan yanaydı. Üst üste maç kaybeden ve tecrübeli pivotu Hüseyin’in Beşok’tan sakatlığı nedeniyle verim alamayan Galatasaray Cafe Crown, belki de bu olumsuzlardan güç alarak yarı final vizesini yakalayan ekip oldu.

Rakip İspanyol Joventut Badalona

İki takımında hücum ve skor yönünden beklenin altında performans sergilediği maçın en ilginç anı, son saniyelerde yaşandı. Maçın ilk dakikasında skor 2-2 olduktan sonra Galatasaray’a, rakibinin hep önünde seyretti. Beşiktaş ilk dakikada yitirdiği beraberliği, ancak maçın 39. dakikasında skor 58-58 olduğunda yakalayabildi. Ve aynı dakikada skoru 58-60’a getirdi. Galataray’a yarı finali, o ana kadar kullandığı yedi üç sayılık atışta isabet bulamayan Cüneyt Erden’in, bitime 7 saniye kala kaydettiği üç sayılık atış getirdi. Kulüp, tarihinde ilk kez ULEB Cup’ta bu seviyeye çıkarken, İspanyol Joventut Badalona ile eşleşti.

Yarı final yarın

Torino’da, karşılaşmayı izleyen yaklaşık 1500 seyircinin arasında 300 kadar Türk seyirci de bulunuyordu.

Galatasaray Beşiktaş karşılaşmasının ardından aynı salon, Final Four vizesi alabilmek için mücadele iki İspanyol ekibini karşıya getirdi. DKV Joventut Badalona, Pamesa Valencia mücadelesinden galip ayrılan taraf 77-67 skorla Joventut Badalona oldu.

Çeyrek finalin diğer iki mücadelesinde bu akşam, Rus Dinamo Moskova ile Polonyalı PGE Turow ve İspanyol Akasvayu Girona ile Rus Unics Kazan takımları karşı karşıya gelecek.

Galatasaray Cafe Crown – Joventut Badalona yarı final karşılaşması, 12 Nisan Cumartesi günü saat 19:30’da oynanacak.

Yorum yazın