İnsan Tvsaire

Zenne Segâh

Yazan: Suleyman Evran

“Kadın dansı yapabiliriz, etek giyebiliriz. Ama sakallar erkek olduğumuz gösteriyor.” Karşınızda Zenne Segâh.

Aksaray’da başlayıp Taksim gecelerinde ve özel davetlerde devam eden bir sahne hayatı: Zenne Segâh Demirdelen (28), Türkiye’de sayısı iki elin parmağını geçmeyen zennelerden.

“10 sene önce Aksaray’daki çalışan arkadaşlarımdan gelen ‘Çok güzel dans ediyorsun. Konuşalım, seni bir akşam burada sahneye çıkarsınlar’ teklifiyle başladım. Sahneye çıktığım ilk akşam o kadar çok gurur duydum ki, para [kazanıyor olmaktan çok] gurur duydum. Sahne yapanı alkışlıyorlarmış. Bunu yaptığım için çok sevindim.”

“Beni sahneye çıkmadan önce görmüş,’Bu adam nasıl dans edecek’ diye düşünmüş. Sahneden indikten sonra böyle düşündüğü için özür diledi. Zennenin de böyle benim gibi sakallı, bıyıklı olabileceğini gördü. Kadın dansı yapabiliriz, etek giyebiliriz. Ama bu [sakallar] erkek olduğumuz gösteriyor. ”

Bayanlar oryantalleri tercih etmiyor, kıskanma durumları var kadınların, zenneyi tercih ediyorlar. “Kadından daha güzel oynuyor” diyorlar benim için.

“Babamla hâlâ konuşmuyorum. Ona biraz ters kaldı. Senin de bir erkek evladın olsa etek giymesine, böyle sahne yapmasına belki de müsaade etmezsin.”

Yorum yazın