Gündem

'Hepiniz benim için Metinsiniz'

Yazan: Hüseyin Aldemir
Gökhan Tan

Fadime Göktepe, oğlu Metin Göktepe'nin mezarı başındaki anmada “Metinler ölmez, Metinler her yerde. Hepiniz benim için Metinsiniz” diye seslendi.

1996’da gözaltındayken öldürülen Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, Esenler Kemer Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı. Anma törenine Göktepe’nin ailesi, Emek Partisi üyeleri ve Evrensel gazetesi okurları-çalışanları ve gazeteci arkadaşları katıldı. 

Atışalanı girişinde toplanan Evrensel gazetesi çalışanları “Evrensel yazıyor, Metin yaşıyor”, “Hepimiz birer Metiniz”, “Özgür basın susturulamaz” sloganlarıyla mezarlığa geldi. Gazetenin yayın yönetmeni İhsan ÇARALAN, “16. yıl ve yine Metin’in mezarı başındayız. 1996’dan beri iktidardakiler hep basın özgürlüğünü genişlettiklerini, demokrasinin geliştiğini söyledi. Ancak dönüp baktığımızda bugün gazetecilerin baskı altında olduğunu görüyoruz. Şimdi daha çok Metin olma zamanıdır” dedi.

Toplumsal Bellek Platformu üyeleri adına bir konuşma yapan Canan Kaftancıoğlu, “Sevgili Metin geniş ailen olarak bir kez daha buradayız. Güzel haberler vermek isterdik ama geçen bir yılda ne yazık ki sana verebileceğimiz güzel bir haberimiz olmadı. Metin Göktepe ve benzeri cinayetler insanlığa karşı işlenmiş suçlardır. Bu suçlarda zaman aşımı olmaması gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Bu suçların arkasındaki tetikçileri değil gerçek failleri ortaya çıkarın” dedi.

Anma boyunca elinde, Ahmet Şık’la birlikte göründükleri fotoğrafı taşıyan Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe, OdaTV davasını hatırlatarak, “Sokağa çıkacağız, yürüyeceğiz, bağıracağız, o çocukları alacağız, getireceğiz. Onlar salıverilinceye kadar susmayacağız. Çünkü onlar da bizim evladımız. Metinler ölmez, Metinler her yerde. Hepiniz benim için birer Metinsiniz” dedi. HaberVs editörü Ahmet Şık’ın eşi Yonca Verdioğlu da anne Göktepe’nin yanındaydı.

Metin Göktepe, Ümraniye E Tipi Cezaevi’nde yaşamını yitiren Orhan Özen ile Rıza Boybaş’ın cenaze törenini izlemek için gittiği Alibeyköy’de, 8 Ocak 1996’da 500 kişiyle beraber gözaltına alınmış ve tutulduğu spor salonunda polislerce dövülerek öldürülmüştü. Göktepe’yi öldüren polisler, 1 yıl 8 ay yattıktan sonra serbest bırakıldı.

Yorum yazın