santralistanbul Üniversite

Bilgi’de mezuniyet adres değiştirdi

Yazan: Eren Alıcı
Fotoğraf: bilgi.edu.tr

İstanbul Bilgi Üniversitesi, geçtiğimiz yıllarda santral yerleşkesinde gerçekleşen mezuniyet törenini ilk kez üniversite dışında, Volkswagen Arena’da yapacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yönetim Kurulu, artan öğrenci sayısı nedeniyle, kuruluşundan beri Bilgi’de düzenlenen mezuniyet töreninin üniversite dışında yapılmasına karar verdi. HaberVs’nin üniversite üst düzey yöneticilerinden aldığı bilgiye göre 2016-2107 Akademik Yılı mezuniyet töreni Ayazağa’daki Volkswagen Arena’da 8 ve 9 Temmuz’da gerçekleşecek.

Mezuniyet törenlerinin üniversite dışına taşınma nedeninin artan öğrenci sayısı olduğunu doğrulayan Rektör Vekili Prof Dr Ege Yazgan, özellikle meslek yüksek okullarıyla birlikte üniversitenin eriştiği büyüklüğün, bu yıldan sonraki törenlerin de dışarıda yapılmasını zorunlu kıldığını dile getiriyor. santralistanbul (Eyüp), Dolapdere ve Kuştepe olmak üzere üç yerleşkede öğretime devam eden Bilgi Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora programlarıyla birlikte toplam 29 bin 700 öğrenci öğrenim görüyor.

Mezuniyet töreninin üniversitede yapılması talebiyle 23 Mayıs’ta rektörlük binası önünde toplanan bir grup öğrenci, Rektör Vekili Yazgan’ın üniversitede bulunmaması nedeniyle Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Koray Akay ve Öğrenci Destek Birimi yetkileriyle görüşmüştü. Toplantıda öğrencileri temsil eden Taylan Özgür Coşkun, Damla Özobut ve Yağmur Gül, öğrencilerin santral yerleşkesiyle manevi bağları olduğunu, ailelerin kapalı bir salon

Volkswagen Arena (Fotoğraf: proaudio-central.com)

yerine kampüsün atmosferinde mezuniyete katılmasının isabetli olacağını ve töreninin okulda yapılması için gerekli imkânların oluşturulabileceğine dair görüşlerini paylaşmıştı. Bu toplantıdan sonra da Üniversitesi Yönetim Kurulu’nun kararında bir değişiklik olmadı. Yönetim Kurulu, hem bu ölçekteki bir topluluğa uygun genişlik ve konforda, hem de okulun itibarına uygun bir yapıya sahip olduğu gerekçeleriyle törenin Volkswagen Arena’da yapılmasını uygun buldu.

2014’te açılan ve müzik ve spor aktivitelerine ev sahipliği yapan Volkswagen Arena’nın sabit 4 bin 500 koltuğu var. Konser kapasitesi ise 5 bin 800 kişi. Darüşşafaka Doğuş Basketbol takımı da EuroLeague maçlarını bu salonda yapıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde sekiz fakülte (Fen-Edebiyat, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler), dört yüksekokul (Sivil Havacılık, Spor Bilimleri ve Teknolojisi, Turizm ve Otelcilik, Uygulamalı Bilimler) ve üç meslek yüksekokulu (Adalet, Meslek ve Sağlık Hizmetleri) bulunuyor.

Her gün bir fakülte ve bir yüksekokul mezunlarının katılımıyla santralistanbul’daki açık amfide düzenlenen 2015-2106 Akademik yılı mezuniyet töreni altı gün sürmüştü.

1 Yorum

Yorum yazın