santralistanbul Üniversite

Bilgi’de mezuniyet adresine döndü

Yazan: Habervs
İstanbul Bilgi Üniversitesi mezuniyet törenlerinin gerçekleştirildiği santralistanbul kıyı amfisi.

Yüksek katılımın neden olabileceği güçlükler gerekçesiyle ilk kez dışarıda mezuniyet töreni planlayan İstanbul Bilgi Üniversitesi yönetimi, öğrencilerin tepkisini dikkate alarak törenin santralistanbul yerleşkesine alındığını duyurdu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi yönetimi, “yüksek katılımın kampüste neden olabileceği olası zorluklar” gerekçesiyle üniversite dışında planlanan mezuniyet töreninin, “öğrencilerden gelen geri bildirimleri dikkate alarak” tekrar üniversiteye alındığını duyurdu. Buna göre 2016-2107 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 5-10 Temmuz‘da santralistanbul yerleşkesi kıyı amfisinde gerçekleşecek.

Mezuniyet töreninin ilk kez üniversite dışında planlandığını ve Ayazağa’daki Volkswagen Arena’da 8 ve 9 Temmuz’da gerçekleşeşeceğini 25 Mayıs’ta HaberVs duyurmuştu. Öğrencilerin verdiği tepkiyi, tören organizasyonunu tekrar santralistanbul‘a taşıyarak cevaplayan Bilgi yönetimi bugün aşağıdaki duyuruyu paylaştı.

“Değerli Öğrencilerimiz,

“Yüksek katılımdan dolayı kampüste oluşabilecek operasyonel zorluklar, kıyı amfinin olası kötü hava şartlarına açık olması, törenlere ailelerden daha yoğun katılımının sağlanabilmesi gibi nedenlerle mezuniyet törenlerinin kampüs dışı bir alanda yapılması planlanmıştı. Planın üniversite içerisinde duyulması üzerine sizlerden gelen geri bildirimler dikkate alınarak, mekan ile ilgili değişikliğe gidilmiş, 2017 Mezuniyet Törenleri’nin 5-10 Temmuz tarihleri arasında santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.

“Kampüs otopark alanında elimizde olmayan nedenlerden dolayı oluşabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak hazırlıklarınızı yapacağınız için şimdiden teşekkür eder, güzel bir mezuniyet töreni dileriz.”

“santral’de veda etmek istiyoruz”

Bilgi öğrencileri tepkilerini çeşitli mecralarda dile getirmiş, sosyal medyada #MezuniyetSantraldeGüzel etiketiyle paylaşmıştı. Törenlerin santral’e alınması için “Bilgi Üniversitesi 2017 mezunları olarak, tarafımıza danışılmadan alınan bu kararı kabul etmiyoruz ve sesimizi duyurmak istiyoruz” talebiyle change.org’da açılan kampanyaya 1740 imza destek vermişti.

Öğrenci Konseyi, Bilgi yönetimine hitaben “Değişen hiçbir şey yokmuş gibi, son sınavlarımız çıkışı okulu terk ederek değil, hocalarımızla, ailelelerimizle ve bu okulun bizlere kazandırdığı dostlarımızla beraber; hayallerle girdiğimiz İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne, bunları gerçek kılabilmemizi sağladığı için santral kampüsü kıyı amfide gerçekleşecek mezuniyet töreni ile veda etmek istiyoruz” talebiyle başvurmuştu.

25 Mayıs’ta HaberVs‘de yayınlanan medyada gelen tepkilerden bazıları ise şöyleydi:

@ercnrtls

“Bu durumu Mezuniyet Törenlerine katılmayarak protesto ediyorum. Bir akademinin ticarileşmiş bir çatı altında mezuniyetini kutlaması akademinin hem etiğine hem de özsel varlığına aykırıdır.” (Kaya Görgüner)

“Operasyonel zorluğunu bilmeme rağmen kampüs dışında mezuniyeti lisans mezunu/eski çalışanı/yüksek lisans öğrencisi olarak kabul edemiyorum.” (Ercan Kurtuluş @ercnkrtls)

“Yapma” (Bengisu Kepsutlu @su_kepsutlu)

 

Yorum yazın