Genel

Bu elemanları arayan çok, işi yapacak kimse yok

Yazan: HaberVs

Medyakronik Hangi meslekler gözde olacak? Yıldızı parlayan sektörler hangileri? Hangi mesleklerin sonu geliyor? Bu ve benzeri konular işsizliğin yüksek olduğu Türkiye’de en çok ilgi çeken haberlerdir. Peki hangi alanlarda istihdam açığı bulunuyor? İşin kapanın elinde kaldığı günümüzde bazı pozisyonlara da aday bulunamıyor. Personel seçme ve yerleştirme firması Select KRM, 2008 yılı başından bu yana firmaların […]

Medyakronik

Hangi meslekler gözde olacak? Yıldızı parlayan sektörler hangileri? Hangi mesleklerin sonu geliyor? Bu ve benzeri konular işsizliğin yüksek olduğu Türkiye’de en çok ilgi çeken haberlerdir. Peki hangi alanlarda istihdam açığı bulunuyor? İşin kapanın elinde kaldığı günümüzde bazı pozisyonlara da aday bulunamıyor.

Personel seçme ve yerleştirme firması Select KRM, 2008 yılı başından bu yana firmaların en fazla aradığı ancak istenen nitelikte adayın bulunamadığı pozisyonları çıkarttı. Sonuç şaşırtıcı: İçlerinde bilinen, sık sık duyulan pozisyonlar var. Bu pozisyonlara neden aday bulunamıyor? Uzmanlara göre pozisyonlar da günümüzün koşullarına, iş yapış şekillerine göre yenileniyor, ancak adaylar kendilerini yenilemiyor.

2008 başından günümüze, Select KRM’nin listelediği, Türkiye’de aday bulunamayan pozisyonlar şöyle:

Finansal Kontrolör ve Finansal Analist
En çok talep edilen pozisyonlardan biri olduğu için, adayların ücret beklentileri çok yüksek. Pozisyonda sirkülasyon fazla.

Java Uzmanı
Java yeni ve sürekli yenilenen bir teknoloji. Bu nedenle Türkiye’de bu alanda uzmanlaşmış, deneyimli kişiler bulmak zor.

Yönetici Asistanı
Sirkülasyonu en fazla olan pozisyon. Her firmanın kültürüne ve beraber çalışılacak yöneticiye göre profil çok değişebiliyor. Adaylara da çok talep olduğu için firma kültürüne bire bir uygun kişiyi bulmak zorlaşıyor.

İş Geliştirme Müdürü
Bu pozisyon özellikle yeni yapılanma döneminde olan firmalarda talep ediliyor. Her firmada bulunan bir pozisyon olmadığı ve sektöre göre de tanımı farklılaşan bir pozisyon olduğu için uygun kişiyi bulmak zor.

Teşkilatlanma Sorumlusu
Vakıf yapılarına yönelik bir pozisyon. Türkiye’de STK’lar kariyer açısından talep edilmiyor, bu pozisyonda çok fazla uzman yok.

İngilizce bilen Resepsiyonist
Uluslararası firmaların kalıcı veya dönemsel olarak sıkça talep ettiği bir pozisyon. İngilizce bilen kişiler bu pozisyonda görev almak istemiyor, Yönetici veya Departman Asistanlığı pozisyonunu tercih ediyorlar.

Yurtiçi ve Yurtdışı Yer Bulma ve Kiralama Uzmanı
Türkiye’de özellikle gelişen perakende sektörü ile ortaya çıkan bir pozisyon. Büyük perakende firmalarının mağaza yeri bulma, kiralama işlerinden sorumlu olacak bir pozisyon. Yeni gelişen bir alan fakat konuda henüz çok fazla uzmanlaşmış aday bulunamıyor.

Mağaza Satış Elemanı
Her gün bir yenisi açılan alışveriş merkezlerinde çalışacak yetişmiş, firma kurum kültürünü en iyi şekilde yansıtan, vardiyalı çalışmaya açık Mağaza Satış Elemanı pozisyonu da en fazla aranan pozisyonlardan. Ancak bu pozisyon değişken vardiya saatleri ve fiziksel olarak yorucu olması nedeniyle fazla talep görmüyor ve çalışan sirkülasyonu çok yüksek.

Yorum yazın