Medya

Dışarıda kalan gazeteciler 19:30'da Taksim’de

Yazan: HaberVs
Ertan Önsel

Gazeteciler, KCK operasyonlarında gözaltına alınan 25 meslektaşına destek vermek için 19:30'da Taksim'de bir eylem düzenliyor.

KCK’ya yönelik operasyonlarda sabah saatlerinde 25 gazetecinin gözaltına alınması İstanbul ve Ankara’da protesto ediliyor. İstanbul’da, Ahmet ve Nedim’in Gazeteci Arkadaşları’nın (ANGA) organize ettiği eylemde gazeteciler, 19:30’da Taksim’den Galatasaray’a yürdüyecek ve bir basın açıklaması yapacak.

Aynı saatlerde Ankara’da Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Yüksel Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı’nın önünde bir basın açıklaması yapacak.  Eylemlere gazeteci örgülerinden ve sivil toplum kuruluşlarından geniş katılım bekleniyor.

Sabah saatlerinde Dicle Haber Ajansı (DİHA), Etkin Haber Ajansı (ETHA), Özgür Gündem, Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) 8 ildeki büroları polis tarafından basılmış ve 37 gazeteci gözaltına alınmıştı. Operasyonda, DİHA Ankara muhabiri Kenan Kırıkkaya, Diyarbakır muhabiri Mazlum Özdemir, Semiha Alankuş, Çağdaş Kaplan, Zuhal Tekiner, Van muhabiri Evrim Kepenek, Nahide Ermiş, Ömer Çelik, Çiğdem Aslan, Cihan Albay ve DİHA Haber Müdürü Fatma Koçak, Birgün ve ANF muhabiri Zeynep Kuray ve ETHA editörü Arzu Demir gözaltına alındı. Vatan gazetesi muhabiri Çağdaş Ulus ile AFP muhabiri Mustafa Özer de gözaltına alınan isimnler arasında. Gözaltıların akşam saatlerinde 58’e yükseldiği ifade ediliyor.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu yazılı açıklamayla, düşünceyi ifade özgürlüğüne, halkın doğru ve yansız bilgilenme hakkına yönelik baskıların giderek arttığına dikkat çekti. Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü de açıklamasında “Kürt sorununu böyle çözemezsiniz” mesajı gönderdi. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Yönetim Kurulu gazetecilerin gözaltına alınmasını kınadı. Açıklamada, cezaevlerindeki gazetecilerin azalmasını beklerken bunlara yenilerinin eklenmesinin kabul edilemez bir gelişme olduğu kaydedildi.

Yorum yazın