Genel

Ergenekon, gel bu dala kon! Ha, ha, ha!

Yazan: HaberVs

Alper Görmüşagormus@medyakronik.comAçılışı Mehmet Ali Erbil yaptı, sunduğu televizyon şovunda espriyi patlattı. Hürriyet genel yayın yönetmeninin o kadar hoşuna gitti ki bu espri, onu aldı, bir yazısının başlığı yaptı: “Şakanın ardındaki gerçek.”Açılımı da şöyleydi başlığın:“Kime rastlasam önceki akşam Kanal 1’de Mehmet Ali Erbil’in yaptığı espriyi konuşuyor. Erbil, jüri üyeliğine davet edilen Paris Hilton için şu espriyi […]

Alper Görmüş
agormus@medyakronik.com
Açılışı Mehmet Ali Erbil yaptı, sunduğu televizyon şovunda espriyi patlattı. Hürriyet genel yayın yönetmeninin o kadar hoşuna gitti ki bu espri, onu aldı, bir yazısının başlığı yaptı: “Şakanın ardındaki gerçek.”
Açılımı da şöyleydi başlığın:
“Kime rastlasam önceki akşam Kanal 1’de Mehmet Ali Erbil’in yaptığı espriyi konuşuyor. Erbil, jüri üyeliğine davet edilen Paris Hilton için şu espriyi yapıyor: ‘Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Serbest kalınca gelecek. Önce İlhan Selçuk çıkacak, arkasından onu bırakacaklar.’ Buna basit bir espri olarak bakabilirsiniz. Ama iş espri düzeyine gelmişse, ‘sokağın algılaması’ olarak da bakabilirsiniz. ‘Ergenekon soruşturması’ halka bu algılamayla iniyor. Yani, önüne geleni içine alıp kartopu gibi büyüyen bir soruşturma.”
Hayır, yanlış anlamayın. Ertuğrul Özkök bu güzel soruşturmanın bu şekilde sulandırılmasına karşıydı, yoksa tabii ki o da hepimizin hayatını ilgilendiren bu soruşturmanın sonuna kadar gitmesini savunuyordu.
Bu tür “ifade”ler hangi edebi sanatın içine giriyordu, şimdi tam çıkaramadım, aklıma gelirse sonra söylerim.
Mehmet Ali Erbil’in açtığı yoldan girenlerden biri de Vatan gazetesi yazarı Reha Muhtar oldu. Yazar, “Dün 006 Hikmet’i aradım, 008 Sedat telefonda” başlıklı yazısı “Ergenekon çetesi kayıtlarına göre ajan arkadaşlarımdan 006 Hükümet’in dün beni aradığını söylediler” cümlesiyle başlıyor ve şöyle bitiyordu:
“Ergenekon çetesi kayıtlarında yer alan ajanlar aralarında ne konuştular?.. 10 Güngör, 11 Ruhat… Ajan çift intihar edecek mi? 07 neden Teşkilat’ın yerini bilmiyor?.. Teşkilat’ın kapısından ayağını sokmamış 007 Reha nasıl ajan oldu? Eğitimi nerde aldı? Onu kimler yetiştirdi?
Azzz sonra…”
Son espri geçen pazar akşamı Star TV’de yayımlanan Popstar Alaturka yarışma programında Armağan Çağlayan’dan geldi. Ulusal kelimesi çıkmış ağzından, acaba onu da Ergenekon’a dâhil ederler miymiş?
Memleket böyle işte…

Yorum yazın