Medya

Sansürü sansürle duyurmak

Yazan: HaberVs

Facebook, Sylvia Kristel kapağı nedeniyle kapadığı sinema dergisi Arka Pencere’nin sayfasını 15 gün sonra açtı. Sayfanın açılışı da kapanışı gibi sansürle duyuruldu.

Facebook, haftalık “online” sinema dergisi Arka Pencere’nin Sylvia Kristel’lı profil fotoğrafını gerekçe gösterek 22 Ekim’de kapadığı sayfasını bugün tekrar açtı. Arka Pencere sayfasının açılışını ve kapanışını duyuran haber organları, Facebook’a benzer bir tutum sergileyerek Sylvia Kristel’ın söz konusu fotoğrafını sansürlediler.

Arka Pencere 156. sayısının kapağını, 18 Ekim’de ölen 1974 tarihli kült Fransız erotik filmi Emmanuelle'in yıldızı Sylvia Kristel’a ayırmıştı. Kristel’ın göğüslerinin göründüğü, en çok bilinen fotoğraflarından birini yayınlamıştı. Dergi, her ay yaptığı gibi kapak fotoğrafını 7 bin 500 üyeli Facebook sayfasının profiline taşımıştı. Kapak ve profil fotoğrafı üç gün sayfada kaldı. Ancak Facebook yönetimi bu profil fotoğrafını ve şikayetleri gerekçe göstererek sayfayı kapadı. Radikal’den Elif İnce’nin haberine göre Facebook yönetimi bununla da kalmayarak Arka Pencere sayfasının yöneticileri Burak Göral, Bilgehan Aras, Burçin S. Yalçın, Okan Arpaç ve Cem Altınsaray’ın kişisel sayfalarına girişlerini de engelledi.

Arka Pencere’ye uygulanan bu sansür (yukarıda görsellerini bulabileceğiniz) haber siteleri ve sinema dergileri tarafından işlendi. Ancak bu siteler,  Facebook’un sansürünü doğrularcasına ve bu konuda bir yasaklama olmamasına rağmen Sylvia Kristel’ın gögüslerini sansürledi.

Facebook’un engellemeyi kaldırmasıyla Arka Pencere, bugünden başlayarak sayfa üzerinden paylaşıma başladı. Dergi bu gelişmeyi Twitter hesabından yaptığı “Ve Facebook'tan sayfamızı geri aldık. Arka Pencere'nin Facebook sayfası yeniden yayındadır” açıklamasıyla duyurdu.  Derginin açıklaması bazı siteler tarafından haberleştirildi. Sylvia Kristel bu devam haberlerinde de sansürlendi.

Yorum yazın