Sanat

Miniklere Latin'den altın madalya

Yazan: Cansu Yılmaz

Dünya Dans Sporu Federasyonu himayesinde gerçekleşen 11. ODTÜ Uluslararası Cumhuriyet Kupası’nda İrem Türkkan ve Taha Batu Coşar çifti altın madalya kazandı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Eşli Danslar Topluluğu’nun 11.sini düzenlediği Uluslararası Cumhuriyet Kupası’nda Türkiye adına yarışan genç dansçılar Taha Batu Coşar ve İrem Türkkan altın madalya kazandı.  Çift, 15 Ağustos’ta Almanya’nın Stuttgart kentinde yapılan Dans Sporu (Latin ve Standart) branşı Yıldızlar II yaş grubunda German Open Şampiyonası’nda da 198 çift arasından sıyrılarak finalde mücadele etmişti. Ankara'daki sıralamada ise Rus dansçıların hakimiyeti vardı.

3-4 Kasım tarihlerinde ODTÜ Teknokent Spor Merkezi’nde gerçekleşen Uluslararası Cumhuriyet Kupası’nda minikler, yıldızlar, gençler ve yetişkinler kategorisinde 12 ülkeden, 106 çift katıldı. Katılımcılar Latin (samba, cha cha, rumba, paso doble, jive) ve Standart (İngiliz valsi, Avrupa tangosu, Viyana valsi, yavaş foxtrot, quickstep) disiplininde yarıştı. Dansçıların makyaj, kıyafet, duruş ve teknik puanlaması Dünya Dans Sporu Federasyonu (WDSF) hakemleri tarafından yapıldı.

Dansçılar her iki disiplinde de 10’ar dans sergiledi. Her iki disiplinde yarışıyor olmanın özellikle zor olduğu minikler kategosini ilk sırada tamamlayan  Coşar ve Türkkan başarılarını  çok çalışmalarına ve bu süreç boyunca yanlarında olan antrenörlerine ve ailelerine bağladı.

WDSF himayesindeki yarışmayı organize eden ODTÜ Eşli Danslar Topluluğu 60 kişilik bir ekiple çalıştı. Bir öğrenci kulübü olarak 12 yıldır ağır bir yük üstlendiklerini belirten topluluk başkanı Göktuğ Katacalıoğlu yarışmanın geldiği noktadan memnuniyetini dile getirdi:

“Dans sporu söz konusu olduğunda sponsor bulmak, destek almak çok zorlaşıyor. Türkiye Dans Sporu Federasyonu’nun (TDSF) da 12. Yılı. Ancak hâlâ dans sporu gerektiği kadar tanınmıyor. Bu durumda yarışma organizasyon ekibini zora sokabiliyor. Yine de uluslararası bir yarışma organize etmek onur verici bir şey. Sanırım bu yarışmanın organizasyonunuda gerektiği gibi aksatmadan ve sorun yaşamadan atlattık. Bütün ekibe ve bizimle çalışan hocalarımıza teşekkür ederiz.”

Yarışmada standart disiplini minikler kategorisinde ilk sırayı Evgeni Magazinshchikov -Zarina Saraphova (Rusya),  gençlerde Petr Matkarski -Valeriya Remina (Rusya), yetişkinlerde Marat Khannanov-Anastasia Timofeeva (Rusya) Rusya aldı. Latin disiplini gençler kategorisinde ise Vladislov Thachenko-Aleksandra Tarasenko (Rusya) altın madalya sahibi oldu.

Yorum yazın