Doğa

Ülkedeki ağaç “sevgisi” bulaşıcı mı?

Yazan: Gökhan Tan
Kerem Yücel

Ulusoy Turizm, İstanbul Ataşehir’deki terminalindeki ağaçlara beton dökmesini şöyle açıklıyor: “Ülkede yeterince ağaç var. Terminal lazım.”

ATLAS dergisi muhabiri Kerem Yücel dün saat 20:35’de Twitter hesabında, bu sayfada gördüğünüz fotoğrafı yayınladı. Altına şunu yazmıştı: “ve birer birer ağaçlara betonu döktüler

 

Fotoğrafın nerede çekildiğine dair bilgi yoktu. Kerem’e bunu sordum. Yine Twitter’dan cevapladı: “Ataşehir Ulusoy-Varan terminali

 

Kerem’in verdiği bilgiye göre Turizm firması, daha fazla sayıda masa koyabilmek için terminal bahçesindeki beton zemini genişletiyordu. Bu sırada terminaldeki dört çamı da betonladı. Şöyle anlatıyor Kerem: “Ben itiraz edince işçiler durakladı. Ancak firma yetkilileri bu itirazı ‘Projesi böyle, beğenmiyorsan git’ çıkışıyla karşıladı. Ayrıca 'gökdelenlere itiraz etmiyorsunuz, buna mı itiraz ediyorsunuz’ diye çıkıştılar. Peysaj mimari olduğunu söyleyen bir sorumlu da ağaçlar için sorun oluşturmayacağını söyledi.”

 

Kerem saat 20:00’de kalkan otobüsüne bindi ancak tanık olduğu durumu, aralarında Ulusoy Turizm, Ataşehir Belediyesi ve Orman ve hatta Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun bulunduğu pek çok kurum ve kişiyle, fotoğraflarıyla paylaştı.

Ataşehir Belediyesi, belediye ekiplerinin konuyla ilgilendiği bilgisini verdi. Nitekim belediye, Twitter hesabından saat 00:02’de paylaştığı dört fotoğrafta, zabıtaların terminale gittiğini ve ağaç köklerindeki betonun temizlenerek olumsuzluğun giderildiğini duyurdu. Fotoğrafların çekildiği saat ise 22:59’du.

Gelgelelim “olumsuzluğun giderilmesinden” pek memnun olmadığı belli olan Ulusoy Turizm hızını alamadı, saat 00:00’da Kerem’e şu cevabı gönderdi. “Ülkede yeterince ağaç var. Terminal olması için bunların yapılması gerekiyor.”

 

Eğer @UlusoyTurizmAS hesabı hack’lenmemiş ya da bu hesabı Ulusoy Turizm AŞ’le alakalı biri kullanmıyorsa, firma adına önemli olması gereken bir ileşitim kazası söz konusu.
Bir ticari kuruluşun sosyal medyayı daha kötü kullandığı bir örnek hatırlamıyorum. Ulusoy’un -belli ki- kendi malı olarak gördüğü ağaçlara saygı duymasını beklemiyorum. Ama bu cevap, müşterilerine hizmet gerekçesiyle ağaçlara kast eden firmanın gerçekte o müşterilere de ne kadar saygı duyduğunu gösteriyor. “Neslihan Çapulcu” mahreçli kullanıcı Ulusoy'un cevabını Twitter'da şöyle yorumlamış:
Ülkede yeterince turizm firması var. Bence de Ulusoy'a gerek yok. Topla bakalım bu imajı şimdi!
@UlusoyTurizmAS’nin tviti birkaç dakika sonra silindi. Ancak Kerem ekran görüntüsü almıştı.

Ulusoy belki de, ülkede bilmediğimiz bir yere, birkaç milyar ağaç dikmiştir. Bilgi sahibi olmadığım için yorum yapamıyorum. Aksine, ülkede yeterince ağaç olmadığını, olanların da giderek artan bir hızla betona kurban edildiğini sanıyorum. Çünkü korkarım ki ülkedeki beton sevgisi, ağaç sevgisinden daha fazla. Ve sanırım bu durum bulaşıcı.

2 Yorum

  • Demekki lüks otobüs filosu ile kurumlaşılmıyor hala örümcek kafalı insanlar bu ülkede iş başında yazıklar olsun ,onlar için tabiat ve doğa'nın hiç bir anlamı yok kaldıki insanların kıymeti yok bu ülkede benin için bu davranış sürpriz değil …

Yorum yazın