Sanat

Yaza capcanlı girme rehberi

Yazan: HaberVs

Müge Doğrularmdogrular@medyakronik.com Heyecan dolu bir yaz programı müzikseverleri bekliyor. Yeni isimlerin katılımıyla bu program ilerleyen günlerde katlanarak zenginleşecek. Bol müzikli yazlar.Fanfare Ciocarlia –2 Mayıs 2008 – Yeni Melek: New York Times ve The Guardian’a göre dünyanın en iyi Balkan brass orkestrası olarak gösterilen Fanfare Ciocarlia, özellikle Fatih Akın’ın ‘Duvara Karşı’ filmindeki performansıyla Türkiye’de tanınıyor. Hızları, […]

Müge Doğrular
mdogrular@medyakronik.com

Heyecan dolu bir yaz programı müzikseverleri bekliyor. Yeni isimlerin katılımıyla bu program ilerleyen günlerde katlanarak zenginleşecek. Bol müzikli yazlar.

Fanfare Ciocarlia –
2 Mayıs 2008 – Yeni Melek: New York Times ve The Guardian’a göre dünyanın en iyi Balkan brass orkestrası olarak gösterilen Fanfare Ciocarlia, özellikle Fatih Akın’ın ‘Duvara Karşı’ filmindeki performansıyla Türkiye’de tanınıyor. Hızları, karmaşık ve çekici melodileri, kışkırtıcı ritimleriyle grup, Balkan müziğinin yaşayan efsanesi sayılıyor. Trompet, tenor ve bariton saksafon, tuba, klarnet, davul ve perküsyon gibi çok geniş bir enstrüman yelpazesine sahip olan ve son derece başarılı müzisyenlerden oluşan Fanfare Ciocarlia, Türk, Bulgar, Sırp ve Makedonya ezgilerini harmanlayıp Rumen müzikleriyle bütünleştiriyor.

Kylie Minogue –20 Mayıs 2008 – Kuruçeşme Arena: Avustralyalı pop şarkıcısı, şarkı yazarı ve aktrist Kylie Minogue, 1987’de başladığı müzik kariyerinin dönüm noktasına 2000’de ulaştı. 2000’de Light Years, 2001’de Fever ve 2003’te yayınladığı Body Language ile milyonlarca albüm satışı ve liste başarısı elde etti. On A Night Like This, Can’t Get You Out Of My Head, Slow gibi hitlerle bir pop ikonu haline gelen Kylie Minogue son olarak 2007’de yayınladığı 10. stüdyo albümü X kapsamındaki Kylie X 2008 turnesinde İstanbul’u ziyaret edecek. “Eklektik sound’ların biraraya geldiği X albümü bana daha taze, heyecanlandırıcı ve yenilikçi bir canlı şov yaratmamı sağlıyor. Bu şov hem benim hem de seyirci için bambaşka bir tecrübe olacak” diyor Minogue yeni turnesi için. Konserden 8 gün sonra 40 yaşına basacak Kylie Minogue’un VIP biletlerinin bittiğini, sahne önü ve saha içi biletlerinin hızla tükendiğini hatırlatmakta fayda var.

Chris De Burgh –
24 Mayıs 2008 – Parkorman: Lady In Red, The Traveller, Spanish Train, Missing You gibi hitlerin yaratıcısı, 200’den fazla platin ve altın plak sahibi Chris De Burgh, son albümü The Storyman’in dünya turnesi kapsamında 16 yıl aradan sonra İstanbul’u ziyaret edecek. Parkorman’da gerçekleşecek konserde Burgh klasikleşmiş romantik parçalarının yanısıra yeni albümünden parçalarını da seslendirecek.

Mark Knopfler – 13 Haziran 2008 – Kuruçeşme Arena: Meşhur İngiliz rock grubu Dire Straits’in gitarist ve vokalisti Mark Knopfler, 1995’te başladığı solo kariyerine solo konserleriyle devam ediyor. Rolling Stone dergisinin en iyi 100 gitarist listesinin 27. sırasında yer alan Knopfler, Tina Turner ve Bob Dylan gibi isimlerin albüm prodüktörlüğünü üstlendi, birçok filme soundtrack yaptı. Bryan Ferry ve Eric Clapton gibi isimlerle de çalışan Knopler, milyonlarca albüm satış başarısı elde etti ve unutulmaz şarkılar yazdı.


Massive Attack –
13 Temmuz 2008 – Parkorman: 90’larda ortaya çıkan ve dünyayı kasıp kavuran trip-hop tarzının yaratıcılarından Bristol çıkışlı Massive Attack, 5 sene sonra tekrar Parkorman’da. Daha önceki ziyaretlerinde hayranlarına hem görsel hem de işitsel bir ziyafet yaşatmıştı. Dev ekranda verilen politik mesajlarla, görsellerin müziğe eşlik etmesi unutulacak gibi değil. 13 Temmuz akşamı Massive Attack hayranlarıyla hasret giderecek, ayrıca canlı performansında sürprizlere yer verecek. Biletler yakında satışa çıkacak.

Lenny Kravitz –
30 Temmuz 2008 – Kuruçeşme Arena: Amerikalı şarkıcı, şarkı yazarı, multi-enstrümantalist, prodüktör ve aranjör Lenny Kravitz, dünyanın en güçlü erkek rock vokallerinden biri kabul ediliyor. I Belong To You, Mr. Cab Driver, Fly Away, Are You Gonna Go My Way gibi klasikleşmiş rock parçalarının sahibi Lenny Kravitz, It’s Time for a Love Revolution ile geri döndü. Gelmiş geçmiş en büyük 100 Rock sanatçısı arasında gösterilen, 4 sene boyunca en iyi erkek vokal Grammy’si alan, 30 milyonluk albüm satış başarısına ulaşan Kravitz’in konser biletlerini indirimli satışta yakalamanız şiddetle tavsiye edilir.

Björk –
3 Ağustos 2008 – Kuruçeşme Arena: İzlanda denince akla ilk gelen isim olan, ülkesinin kültür ikonu, müzisyen, prodüktör ve aktrist Björk sesini adeta bir enstrüman gibi kullanıyor. Pop’tan alternatif rock’a, jazz’dan electronica’ya farklı müzikleriyle olduğu kadar, eksantrik giyim tarzıyla da biliniyor. 6. solo stüdyo Volta ile geri dönen Björk bu yaz konserlerinin kuşkusuz en sıradışı ismi. Sanatçının muhteşem performansı kesinlikle kaçırılmamalı, avantajlı biletler şimdiden alınmalı!

Dedikodu dedikodu!
Kesinleşen konserlerin yanında bir de geleceklerine dair dedikoduları yapılan isimler var. Her sene mutlaka hakkında “Bu sene geliyormuş” diye bahsedilen Metallica, grubun aynı zamanda Bulgaristan konserini düzenleyen organizatör firma Purple Concerts’ın sponsor bulabilmesine bağlı olarak 25 Temmuz’da gelebilir. Aynı firma Bonjovi konserine de sponsor arıyor. Purple Concerts, daha önce Türkiye’ye Enrique Iglesias ve Phil Collins’i getirmişti.

Festivaller

FG 93.7 ve Lounge 102 radyoları her sene düzenledikleri festivallerine bir yenisini ekliyor. Lounge 102’nin Chill Out Festival İstanbul’u 25 Mayıs’ta Kemer Golf&Country Club’da gerçekleştirilecek. Electronica Global Gathering festivali ise bu yıl ikiye bölünüyor. Electronica Festival temmuzda, Global Gathering de ağustosta düzenlenecek. Her iki festivale de katılacak isimler henüz belli değil.

Gelgelelim Pozitif’in organizasyonlarına. Efes Pilsen One Love ve Rock’n Coke gibi iple çekilen festivallerin organizatörü Pozitif, en sıkı alternatif rock topluluklarından Linkin Park ve grunge akımının yıldızlarından Rage Against The Machine’i getiriyor. Bu sene 6’ncısı düzenlenecek olan Efes Pilsen One Love’ın programı mayısta açıklanacak. İki gece iki ayrı konseptte konserlerin olacağı ve 5 senedir Parkorman’da düzenlenen Efes Pilsen One Love, bu yıl santralistanbul’a taşınıyor. Temmuzda başlayacak Rock’n Coke Festivali’nin programının ise, haziranda açıklanması bekleniyor.

Yorum yazın