Genel

İki yeni araç yollarda

Yazan: HaberVs

BilgehanAykulbaykul@medyakronik.com Otomobil severlerin merakla beklediği iki yeni araç Mart başında Türkiye yollarına çıktı. Yeni Ford Focus ve Fiat Bravo, fiyat ve donanımlarıyla ‘C’ segmentine yeni bir hava getirdi. Her parçası yeniden yorumlanan FocusFord Focus’un yeni modeli ilk bakışta eski çizgilerini halen koruyormuş gibi görünse de, esas değişikliği otomobile binince hissediyorsunuz. Kaliteli ve ergonomik bir çizgiye […]

BilgehanAykul
baykul@medyakronik.com

Otomobil severlerin merakla beklediği iki yeni araç Mart başında Türkiye yollarına çıktı. Yeni Ford Focus ve Fiat Bravo, fiyat ve donanımlarıyla ‘C’ segmentine yeni bir hava getirdi.

Her parçası yeniden yorumlanan Focus
Ford Focus’un yeni modeli ilk bakışta eski çizgilerini halen koruyormuş gibi görünse de, esas değişikliği otomobile binince hissediyorsunuz. Kaliteli ve ergonomik bir çizgiye oturtulan ön konsol, kullanıcıya rahat bir sürüş sağlıyor . İç mekanda kullanılan plastik kalitesindeki artış aracın en büyük artısı. Hatchback versiyonunda, önden bakıldığında daha kaslı görünen gövde yapısı aracın arkasına doğru gelindikçe yüksek sütuna yerleştirilen arka park lambaları yüzünden bu görüntüyü tamamlayamıyor. Eski sedandaki klasik çizgi ise yeni Focus sedanda da devam ettirilmiş.

Teknoloji, emniyet ve fiyat
Focus’taki teknolojik yenilikler gerçekten ilgi çekici. Karanlığa duyarlı far sistemi sayesinde hava karardığında otomatik olarak yanan farlar sürüşe duyarlı hale getirilmiş. Ayrıca elektrohidrolik direksiyon sayesinde otomobili Standart, Comfort, Sport olmak üzere üç farklı şekilde yönetebiliyorsunuz. Elektrohidrolik direksiyonun hafifliği de park sırasında avantaj sağlayan özelliklerden biri.

EuroNCAP güvenlik testinden beş yıldız alarak alnının akıyla çıkan Focus, Türkiye’de 1.6 litrelik dizel ve benzinli motor seçenekleriyle satışa sunuldu. Benzinli versiyonunda 100 hp ve 115 hp, dizel versiyonunda ise 109 beygir seçenekleri bulunan otomobilin başlangıç fiyatı 34.000 YTL. Ford Focus’un en üst özelliklere sahip modelinin fiyatı ise 44.500 YTL’ye kadar çıkabiliyor.

Sıradışı olmak isteyenlere Bravo
Fiat’ın “Sıradışı Olmayı Bilenlere Bravo” sloganıyla piyasaya çıkan yeni modeli Bravo da Türkiye’de satılmaya başlandı. Bravo bir buçuk senedir İtalya’da yollardaydı. Birinci nesil Bravo’dan hiçbir eser taşımayan, sönük model Stilo’nun izlerini unutturan yeni Bravo, sportif tasarımı ve yeni motor seçenekleriyle göz dolduruyor. Markanın kurtarıcısı Grande Punto’nun ardından daha fazla özen gösterilerek üretilen Bravo, ‘C’ segmentinde kendine iyi bir yer bulmakta zorlanmayacak gibi gözüküyor.

Tasarım, motor ve fiyat
İnsanların kafasında oluşan marka izlenimini bir anda silen bir otomobil Bravo. Geçmişteki hatalardan fazlasıyla ders alan Fiat, yeni Bravo’nun tasarımıyla ön plana çıkmasını hedeflemiş ve bu hedefi de tutturmuş. Sportif çizgileri hem içeride hem dışarıda sıkça görmek mümkün. Kaslı gövde yapısı otomobilin duruşunda güven duygusu uyandırıyor. Güvenliği gösterişe bırakmayan Bravo, EuroNCAP güvenlik testinden beş yıldız almayı da ihmal etmemiş. Bravo’nun üzerinde kullanılan 1.4 Turbo ve 1.6 Turbo dizel motor otomobildeki en büyük yenilik. Rahat okunan göstergeler ve orta konsoldaki kullanımı kolay düğmeler yolculuğu zevkli hale getiriyor.

Fiat Bravo’nun Türkiye’de satışa sunulan benzinli versiyonları 1.4 litre 90 hp atmosferik, 1.4 litre 120 hp turbo ve 1.4 litre 150 hp turbo. Turbo dizelde 1.6 105 hp ve 1.6 120 hp olmak üzere ise iki farklı versiyonu mevcut. Active, Dynamic, Emotion olmak üzere üç farklı donanım paketi bulunan yeni Bravo’nun başlangıç fiyatı 29.400 YTL. Otomobile model ve donanım seçenekleri eklendiğinde ise fiyat 43.700 YTL’yi buluyor.

Kara vermek zor
Bir yanda marka güvenirliğini kanıtlamış yeni nesil Ford Focus, diğer yanda satışı İtalya’da 90 bini geçen Fiat Bravo. Onlarca marka ve modelin bulunduğu bu segmentte karar vermek hiç de kolay değil.

Yorum yazın