Genel

“Korku tacirlerine fırsat vermeyeceğiz”

Yazan: HaberVs

Medyakronik/AA Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) kapatılması ile ilgili iddianameyi kabul etmesine ilişkin yaptığı ilk değerlendirmede, seçmenine sağduyu çağrısı yaparak provokasyonlara fırsat verilmemesini istedi. Anayasa Mahkemesi’nin dün (31 Mart 2008) verdiği karardan sonra suskun kalan Başbakan Erdoğan, bugün partisinin TBMM grup toplantısındaki konuşmasında konuyu değerlendirdi. Mahkeme sürecinin kendi mecrasında […]

Medyakronik/AA

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) kapatılması ile ilgili iddianameyi kabul etmesine ilişkin yaptığı ilk değerlendirmede, seçmenine sağduyu çağrısı yaparak provokasyonlara fırsat verilmemesini istedi. Anayasa Mahkemesi’nin dün (31 Mart 2008) verdiği karardan sonra suskun kalan Başbakan Erdoğan, bugün partisinin TBMM grup toplantısındaki konuşmasında konuyu değerlendirdi. Mahkeme sürecinin kendi mecrasında yürüyeceğini belirten Erdoğan, “Biz Ak Parti olarak hiçbir zaman kişisel bir dava, kişisel bir mesele üzerinde durmadık durmayacağız. Bugün muhatap olduğumuz mesele de bizler için asla kişisel bir mesele değildir. Bizim şahsi davamız yoktur. Bizim için mesele Türkiye meselesidir milletimizin geleceğidir” dedi. Partililerinin kendisini uzun süre alkışladığı ve “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları attığı Erdoğan bir süre konuşmasına ara verdikten sonra şöyle devam etti:

Kazanan hukuk olsun”

Omuzlarımızdaki sorumluluğun idraki içinde soğukkanlılıkla metanetle bu süreci yürüteceğiz. Bu Türkiye’yi bir ve bütün olarak kucaklama sorumluluğudur. Bu milletimizin geleceğini düşünme sorumluluğudur. Milletimiz müsterih olsun. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ak Parti olarak üzerimize düşen azami sorumluluğu yerine getireceğiz. Bundan kimsenin, hiçbir vatandaşın şüphesi endişesi kaygısı olmasın. Milletimizden arzu ve beklentimiz geleceğimizi karartmak isteyen korku tacirlerine tahrik ve provokasyonlara asla fırsat vermemesi. Diliyor ve umuyoruz ki bu sürecin sonunda kazanan adalet olsun, hukuk olsun. Diliyor ve umuyoruz ki kazanan demokrasi olsun, millet iradesi olsun. Kazanan Türkiye olsun, biz kaybedelim.”

Yola devam edeceğiz”

Dava sürecinde hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalarak, demokratik duruşlarını sürdüreceklerini ve hizmete odaklanmaya devam edeceklerini ifade eden Erdoğan, “’Her şey Türkiye için’ ilkesiyle yola çıktık ve milletimiz bize 22 Temmuz’da durmak yok yola devam dedi. Burada da durmadan yolumuza devam edeceğiz. Milletimizin hukukunu iradesini geleceğini savunmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki demokrasimiz ve hukuk sistemimiz bu sınavdan daha da güçlenerek çıkacaktır. Her zaman söylediğimiz gibi biz Türkiye’ye güveniyoruz, milletimize güveniyoruz. Kendimizden de şüphemiz yok. Tam bir özgüven ve kararlılık içinde yola devam edeceğiz. Bütün meselemiz, demokratik laik sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni hak ettiği muasır medeniyet çizgisine taşımak ülkemizi dünyayla rekabetin gerisinde kalmayacak bir kalkınma düzenine eriştirmektir” dedi.

Şahin: “Ekonomi zarar görüyor”

AKP’nin Meclis’teki grup toplantısı öncesi gazetecilerin kapatma davasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de, “Yargı süreci kendi çerçevesinde devam ediyor. Hükümet ve Meclis iş başında. Dava kendi seyrinde, usulü dahilinde devam eder” dedi. Şahin, bu konunun gündemde tutulmasıyla ekonominin büyük zarar göreceğini öne sürerek, “Biz ekonominin zarar görmemesi için titiz davranıyoruz. Herkes de bu konuda titiz davranması gerekir. Herkes kendi işine baksın, biz de kendi işimize bakıyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün siyaseti bıraktığını ve üyesi olduğu AKP’den istifa ettiğini anımsatan Şahin, “Bu konunun tartışmaya açılması demokrasiye gölge düşürür” dedi.

Yorum yazın