İstanbul Tvsaire

Yangının ilk görüntüsü

Yazan: HaberVs

HaberVs muhabiri Serhat Keskin'in saat 15:18'de çektiği video, Haydarpaşa Garı'ndaki yangının kaydedilen ilk görüntüleri.

Haydarpaşa yangınının ilk görüntüleri HaberVs tarafından kaydedildi.

Dün saat 15:00 sularında başlayan Haydarpaşa Garı’ndaki yangını duyuran ilk medya kuruluşu saat 15:26’da ekrana “son dakika” notu düşen TGRT Haber olmuştu. Onu sırasıyla Kanal 24, STV Haber ve NTV izledi. TGRT olay yerinden canlı görüntü vermeye ise 15:38’de başlamıştı.

HaberVs. ne haberi ilk duyarabildi, ne de ilk canlı yayını gerçekleştirdi.Ama yangın henüz medya tarafından duyurulmadan önce olay yerindeydi. Muhabirimiz Serhat Keskin, yangının başladığı dakikalarda iskeleye yanaşmak üzere Haydarpaşa’ya gelen Kadıköy vapurundaydı. Keskin’in 15:18’de kaydettiği video, yangına dair basında yer almış de ilk görüntü olma özelliğini taşıyor.

Keskin’in kaydettiği yaklaşık bir dakikalık ilk görüntüde yangının -gara ön cepheden bakıldığında- çatının sol tarafından başladığı görülüyor. Ve bu kısa süre zarfında hızla sağdaki kuleye doğru yayılarak çatının tümünü etkisi altına alıyor.

İkinci video, vapur Kadıköy’e ulaştıktan sonra kaydedilmiş. Saat 15:27’de başlayan ve yine bir dakika süren bu videoda da yangına henüz müdahale edilemediği görülüyor.

Yorum yazın