Sanat

Yeni Avatar’ın doğuşuna az kaldı

Yazan: Hüseyin Aslan

Avatar “The Last Airbender”(Son hava bükücü) çizgi dizisi serisi hem Türkiye’de hem de dünyada zirve yaparken, bu serinin filmi 2010 yılında vizyona girmiş, hayranlarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Avatar’ın sıkı takipçileri, Avatar çizgi dizisinin yeni serisi için büyük beklentiler içine girmişken ve ayrıntıları merak ederken, Bu yıl başlayacak Avatar’ın yeni serisi “Legend of Korra” ile ilgili […]

Avatar “The Last Airbender”(Son hava bükücü) çizgi dizisi serisi hem Türkiye’de hem de dünyada zirve yaparken, bu serinin filmi 2010 yılında vizyona girmiş, hayranlarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Avatar’ın sıkı takipçileri, Avatar çizgi dizisinin yeni serisi için büyük beklentiler içine girmişken ve ayrıntıları merak ederken, Bu yıl başlayacak Avatar’ın yeni serisi “Legend of Korra” ile ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı…

Avatar’ın yılın üçüncü çeyreğinde yayına girmesi planlanan yeni serisi “Legend of Korra” hikâyesi, önceki Avatar serisi “The Last Airbender”’ın 75 yıl sonrasını konu ediniyor. Hayranlarının özel ilgi duyduğu “Aang” yani Avatar, yerini “Korra”’ya bırakıyor. “Korra”’nın “Aang”’a göre en temel farkı kadın olması. Öyle ki hayranları yeni seride başka bir karakterin Avatar olmasından daha çok, yeni avatarın kadın olmasına şaşırıyorlar. Hatta yapımcılar çok önemli bir sırrı daha şimdiden ifşa etmeyi ihmal etmediler.

Katara ile Aang evlenmişler ve bir de nur topu gibi çocukları olmuş. Bu çocuğun ismi Tenzinolacak ve Korra’ya hava bükücülüğünü öğretecek. Yeni serinin avatarı Korra’nın en çarpıcı özelliği ise ateş, su ve toprak bükücülüğünü çoktan öğrenmiş olması. Eski avatar serisini takip etmiş olanlar Aang’ın hava bükücülüğü dışında ki diğer bükücü özellikleri kazanabilmek için ne kadar uğraştığını çok iyi hatırlayacaktır. Ayrıca yeni avatarımız Korra’yı izlerken geçmişten flashbackler halinde Aang ve diğer karakterleri de görebileceğiz. Bu bilgiden yola çıkarak yeni serinin Korra’nın öğreneceklerinden daha çok, vereceği mücadeleyi konu edineceğini söyleyebiliriz.

Direnişçilere karşı: Korra

Yeni serinin hikâyesinin ayrıntılarında ilginç bir nokta var. Hikâyede Republic City adında bir bölge bulunuyor. Bu bölge su ve dağlarla çevrili. Republic City’de su, hava, toprak ve ateş bükücüleri birlikte yaşıyorlar. Alışılagelmiş avatar serüveninde böyle kozmopolit bir yerleşimle karşılaşmak pek mümkün değil. Bölgede suç oranı çok yüksek ve ayrıca bükücülere karşı isyan çıkartan “anti-bender”bir grup da bulunuyor. Korra’nın gençliği bu bölgede geçecek. Korra ilerleyen zamanlarda bu bölgede bükücülüğe karşı çıkan isyanlarda, “anti-bender”lar ile mücadele içerisinde olacak. Genellikle orta yolu bulmaya çalışacak. Republic City yapısı itibariyle 1920’lerin Şanghay’ına (Çin) ve o dönemlerin batı kültürüyle yoğrulmuş New York, Chicago’suna benzetiliyor. Republic City bölgesi ada veya yarım ada şeklinde izleyicilerin karşısına çıkacak. İnternette bu bölgenin hava bükücüler için yeni yerleşim yeri olarak geçeceğini iddia edenlerde bulunuyor ancak şimdiden Republic City ile ilgili söyleyebileceklerimiz bunlar.

“Bu kadar ilgi görmesini beklemiyorduk”

The Wall Street Journal’a konuşan Avatar’ın yapımcıları Michael DiMartino ve Bryan Konietzko, yeni Avatar serisi “Legend of Korra”’nın 12 bölümden oluşacağını açıkladı. Eski avatar serisi “The Last Airbender”’ın da 13 bölüm olarak planlandığını ancak çok ilgi görmesi nedeniyle 61 bölüme kadar devam ettirdiklerini, yeni seri de bu kadar ilgi görürse eski seri gibi devam ettireceklerini söylüdiler.

“Avatar çizgi dizisinin böylesine ilgi göreceğini önceden hiç tahmin edemezdik” diyen Bryan Konietzko, “eğer bu kadar ilgi göreceğini bilseydik yeni avatar serisini çoktan hazırlamış, üçüncü seri üzerinde çalışıyor olurduk” sözleriyle durumu anlatıyor. Yeni avatarın kadın olmasından son derece hoşnut olduklarını ve ilk tepkilerin gayet olumlu olduğunu söyleyen Michael DiMartino ise “Avatar serüveninin hayranları arasında inanılmaz bir kadın kitlesi de bulunuyor. Yeni avatarımızın kadın olması onların avatar serisine daha fazla ilgi göstermesine neden olacak. Eski seriyi sadece “Katara” karakteri için takip ettiğini söyleyen hayranlarımız bile vardı. Özetlemek gerekirse yeni seriyle farklı bir şeyler denemeye karar verdik.” diyerek yeni seride avatarın kadın seçilmesinin nedenlerini sıralıyor.

Konietzko ise yeni avatarın kadın olmasıyla ilgili olarak “biz farklı bir şey yapmak istedik çünkü dünyada başrolünde kadın karakterin olduğu çizgi dizi serüveni bulmak neredeyse imkânsız. Bu konuda bir ilki başarmayı istiyoruz. Bu denemeyi hak ettiğimizi düşünüyorum.” sözleriyle heyecanını dile getiriyor.

2011 yılında 13 bölümle yayınlanacak olan “Avatar: Legend of Korra”(Korra efsanesi), şimdiden adından söz ettirmeye başladı. Avatar hayranları yeni serüven daha başlamadan birçok iddia ortaya atıyorlar. Korra’nın eski serinin karakterlerinden “Sokka” (su kabilesi) ve “Suki”nin (toprak bükücü) soyundan geleceğini iddia edenler bile bulunuyor. Ayrıca yeni seride, eski seriden de bazı sahneler de “geri dönüş” (flashback) şeklinde tekrar gösterilecek. Bütün iddialar, yapımcıların açıklamaları ve daha şimdiden yeni seriyle ilgili ortaya çıkan bazı gerçekler yeni Avatar serisi “Legend of Korra”’yla ilgili sabırsızlık yaratıyor.

4 Yorum

  • Bnce güzel görünüyor ama şurda takıldım bu the last airbender bitti ya(o 3 sezon oynuyan) onun devamı mı 13 bölüm olacak yani sokka,katara,aang,toph,zuko damı oynuyacak….
    Mesela katarayla aang evlenmiş olacak ve bizde izleyecepiz öylemi?? yanlış birşey dedimse af ola…

  • ben bu bilgiyi okudum ve perişan oldum bu izleyici kitlessini nasıl çok kişi izliccek kavrayamadın türkiyede en çok digitur vardı ama uzun bir süreliğine nickeledeon 'u uzun bir süreliğne atı ve digiturleri olanlar izleyemedi o yüzden büyük izleyici kitlesi kaybetmiştir bu yüzde diğer sezonlar çıkmayacak değilimi yanlış düşünüyorsam lütfen mesaj atarmısınız

Yorum yazın