İstanbul

Çevik kuvvetli, sivil polisli pastane tahliyesi

Yazan: Hüseyin Aldemir
Hüseyin Aldemir

Beyoğlu’nun simgelerinden tarihi İnci Pastanesi Yargıtay’ın kararı sonrası polis eşliğinde boşaltıldı

Beyoğlu’nun simgelerinden İnci Pastanesi, İstanbul 8. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından verilen tahliye kararının Yargıtay tarafından onanmasının ardından polis eşliğinde boşaltıldı. İnci Pastanesi önünde “tahliye”ye karşı çıkan ve engellemek isteyen vatandaşlardan Deniz Özgür isimli bir öğrenci gözaltına alındı.

Emek Sineması'nı da içine alan ve birinci derecede tarihi eser statüsünde bulunan Cercle d’orient (Serkildoryan) Kompleksi'nde 1944'ten beri hizmet veren İnci Pastanesi'nin tahliyesi Yargıtay 6. Hukuk Dairesi tarafından önceki gün onanmıştı.

Mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ait olan binanın boşaltılması için Emek İnşaat ve İşletme A.Ş. tarafından İstanbul 8. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılan davada, 16 Kasım 2011'de tahliye kararı çıkmış, İnci Pastanesi'nin avukatı Hasan Tiftik karara Yargıtay'da itiraz etmişti. 

İşletmenin tahliyesi için sivil polis, çevik kuvvet ve zabıta ekiplerinin hazır bulunması dikkat çekerken sivil polisler ve vatandaşlar arasında zaman zaman tartışma ve arbede yaşandı. Basın mensuplarının da mekanın içersine girmesi ve görüntü alması polis tarafından engellendi. 

İnci Pastanesinin yetkililerinden Musa Ateş, Aralık ayına ait kiranın ödenmesine rağmen,  bir gün önce çıkan tahliye kararının “alelacele uygulanmasına” tepki göstererek işletmelerini boşaltmaları için yeterli zamanın tanınmamadan ekiplerin kapılarına dayandığını belirtti.

1 Yorum

Yorum yazın