İstanbul

Gezi Parkı’nda son nikâh

Yazan: Hüseyin Aldemir
HaberVs

Taksim Gezi Parkı'ndaki işletmelerin ardından bugün Beyoğlu Evlendirme Dairesi de tahliye edildi

Taksim trafiğini yeraltına indiren ve Topçu Kışlası’nın yeniden inşa edilmesini öngören “yayalaştırma projesi” kapsamında, Taksim Gezi Parkı’ndaki Beyoğlu Evlendirme Dairesi tahliye edildi.

Sivil toplum örgütlerinin ve meslek odalarının “Taksim'i insansızlaştıracak” diyerek karşı çıktığı Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında, binlerce nikâhın kıyıldığı eski Beyoğlu Evlendirme Dairesi bugün öğlen saatlerinde boşaltıldı. Tahliye işlemi yapıldığı sırada evlenen çiftler de oldu. Beyoğlu Evlendirme Dairesi’nin kayıtlarında ise nikâhların, 13 Ocak 2013’e kadar devam ettiği görüyordu.

Eski avizeleri, kırmızı halıları, dekoru ve kalın işlemeli perdeleriyle tarihi dokusunu hissettiren evlendirme dairesinin çalışanları, tahliyeden kimsenin haberdar olmadığını, herhangi bir bildirimde bulunulmadığını söylüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi görevlilerinin iki gün önce (8 Ocak) binaya gelerek, nikah salonunun Cumhuriyet Caddesi’ne bakan kısmındaki balkonun tıraşlanacağı bilgisini verdiklerini ifade ediyor.

Daire çalışanlarından bazıları, salonun Beyoğlu Tünel Meydanı’ndaki eski mekanına taşınacağını söylüyor. Salonun çok küçük olması nedeniyle insanların sıkıntı yaşayacağını ifade eden görevliler, Tünel'deki salonda takı ve tebrik için ayrılmış bir alanın da bulunmadığına dikkat çekiyor.

Yorum yazın