Medya Sanat Üniversite

Kültür sanatta yeni Eşik

Yazan: Mehmet Furkan Günay

Bilgi Medya öğrencileri tarafından çıkarılan, röportaj, eleştiri, öykü ve deneme yazılarının yer aldığı dijital dergi Eşik yayına başladı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından içeriği oluşturulan dijital kültür sanat dergisi Eşik, yayın hayatına başladı. Röportaj, eleştiri, öykü ve deneme yazılarının yer aldığı derginin editörlüğünü Yazar Müge İplikçi üstleniyor. Yayına 10 Mayıs’ta başlayan dergiye esikdergi.bilgi.org.tr adresinde erişmek mümkün.

Celil Oker söyleşisinin kapağı

Celil Oker söyleşisinin kapağı

Eşik ismini “başlangıç yeri, başlangıç noktası” anlamına geldiği için tercih eden ekip, içerik oluştururken Müge İplikçi’nin “hayallerimiz, arzularımız, dışarıdaki gerçeklikten bağımsız yürüyemez; onları da yanımızda taşıyoruz” sözünün kendilerini yönlendirdiğini dile getiriyor. Buna göre tasarladıkları konular kimi zaman kurgu olsa da kaleme aldıkları hikâyeleri, ürettikleri içerikleri bunları gerçek hayatla ilişkilendirerek metinleri ortaya çıkarmak için çabaladılar.

Heyecanlı ve keyifli bir süreç geçirdiklerini belirten dergi yazarlarından, Medya Bölümü öğrencisi Onur Aydın, burada bulunma sebeplerinin yazma hayalini gerçeğe dönüştürmek olduğunu söylüyor.

Röportaj, deneme yazısı ve öykülerden oluşan bir kütüphaneye sahip Eşik’in ilk sayısında 6 Mayıs’ta ölenYazar ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Celil Oker’le yapılan röportaj da bulunuyor. Bu röportaj aynı zamanda polisiye romancı olan Oker’le yapılan son söyleşi olma özelliğini de taşıyor. Dergisi yazarlarından Beste Işıl Fırat, Eşik‘in ona kendini tanıma fırsatı verdiğini ve aynı zamanda da hiç unutamayacağı bir anı yaşattığını belirtiyor: “Arkadaşım Arın Göksu Kara ile beraber sevgili Celil Hoca ile son röportajı yapma fırsatını elde ettik. Bizim için inanılmaz bir deneyim aynı zamanda çok büyük bir acı oldu. Birçok duyguyu aynı anda yaşayıp ortaya güzel işler çıkardığımız bu dergi umarım önümüzdeki yıllarda da devam eder.”

Müge İplikçi

Üzerinde çok çalıştıkları ve ekip olarak herkesin özveriyle yaklaştığı bu projeyi öğrencilerle birlikte daha iyi yerlere taşıyacağını aktaran Editör İplikçi, “Son derece amatör ruhla başladığımız ama profesyonel çizgiyi tutturmaya çalıştığımız bir iş. Umarım devamını da getirebiliriz” diyor. İplikçi, zaman içerisinde sanatın bütün dallarına yakın durmayı hedeflediklerini belirtirken, içeriklerini şiirle de güçlendirmek istediklerini dile getiriyor.

Yorum yazın