Gündem Koronavirüs günlüğü Tvsaire Üniversite

‘Online öğrenime katılım örgün öğretimden daha fazla’

Yazan: HaberVesaire Soruyor

Dekan Nalcaoğlu’na göre, sadece Bilgi İletişim Fakültesi’nde 203 dersle başlayan “online” öğrenimde ilk haftada büyük başarı sağlandı; ancak akademiyi başka güçlükler bekliyor.

RGB ekranında HaberVesaire Soruyor programının konuğu olan İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu, sadece İletişim Fakültesi’nde 203 dersin online hale getirildiğini ve derslere katılımın, örgün öğretimden daha yüksek olduğunu söyledi.

HaberVesaire muhabirleri Şevval Yıldırım ve Dila Özdoğan‘ın sorularını yanıtlayan Nalçaoğlu ilk gün (23 Mart) bazı sıkıntılar yaşamakla birlikte, Bilgi Üniversitesi’nde 18 bin öğrencinin ilk haftada başarıyla online öğrenim sürecine geçirildiğini ifade etti. İlk gün öğle saatlerinde 95 kadar dersin, aynı anda, aynı sistem üzerinden online yapılmasının sistemi kilitlediğini ancak bu sıkıntının da yaklaşık yarım saat içinde aşıldığını ekledi.

Nalçaoğlu’na göre ilk haftadaki başarı sevindirici ancak online öğretimle ilgili akademiyi bekleyen zorluklar bundan sonra başlıyor. Nalçaoğlu bu zorlukları üç maddede özetliyor:

1) Uygulamalı dersler. Yüz yüze ders yapılması zorunlu olan, öğretim elemanı ve öğrencinin aynı ortamda bulunması gereken derslerin durumu belli değil. Sadece iletişim fakültesinde değil tüm üniversitede, gastronomiden, sağlık bilimlerine bu durumda pek çok ders var.
2) Stajlar. Üniversiteyle birlikte staj yapılan kurumlarda da işler durduğu için stajların nasıl yapılacağı belirsizliğini koruyor.
3) Sınavlar. Üniversite Akademik Kurulu çok yakında bu konudaki kararını öğrenclerle paylaşacak.

Nalçaoğlu böylece uygulama zorunluluğu olan dersler için dönemin online öğrenimle bitirilemeyeceğini de duyurdu; Yükseköğretim Kurulu‘ndan (YÖK) gelen bilgiye göre, online öğrenim vasıtasıyla yapılması mümkün olmayan uygulama dersleri ya da derslerin uygulamaya yönelik bölümleri için yaz aylarında yoğunlaştırılmış derslerle telafi imkanı yaratılabileceğini söyledi.

1 Yorum

Yorum yazın